Bakan açılışta konuştu! Onlar önce kendi mazilerine baksınlar

Bakan açılışta konuştu! Onlar önce kendi mazilerine baksınlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 08:45
Bakan açılışta konuştu! Onlar önce kendi mazilerine baksınlar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliği ile ‘tek adamlık’ sistemi geleceği yönündeki sözlerini eleştirerek, “Halbuki kendi tarihlerine, kendi sicillerine dönüp bir baksalar, tek adamlığın ne olduğunu görecekler” diye konuştu. 


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yapımı tamamlanan 300 Yataklı Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı. Burada alanı dolduran kalabalığa hitap eden Bakan Akdağ, 15 Temmuz darbesine kadar olan tarihi süreci değerlendirerek konuşmasına başladı.
28 Şubat’ın, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset meydanına çıkmasıyla birlikte tarihin çöplüğüne atıldığını kaydeden Bakan Akdağ, Türkiye’de daha önce de hizmet yapanlar oldu, Allah razı olsun. Zamanında o hizmeti de buraya getirenler elbette bu güzel insanlara hizmet için getirdiler. Ama daha sonra kötü dönemler yaşadık. Maalesef darbeler geçirdik. Bu ülkede göz bebeğimiz bir başbakanın asıldığı bir 60 ihtilalini yaşadık. 80 ihtilalinden sonra yine darbeci generallerin, ‘bir sağdan astık, bir soldan astık’ diye övündükleri, çocuklarımızın yaşlarını büyüterek darağaçlarına gönderdikleri günleri yaşadık. Sonra 28 Şubat sürecini yaşadık. Adeta bu ülkede inancını yaşamak isteyenlerin önüne, art arda duvarların örüldüğü, bariyerlerin konulduğu günlerdi. Onlar bin sene devam edecek demişlerdi. O zulüm dönemi, işte bu milletin göz bebeği bir lider gelince, Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıkınca tuzla buz oldu ve tarihin çöplüğüne atıldı” şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün millet üzerinde diktatörlük rejimi kurmak istediğini savunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ama milletin 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da darbeye ve diktatörlüğe izin vermeyeceğinin altını çizdi. 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği ile milletin kararını baltalamak isteyenlerin önünün kesileceğini ve vesayet odaklarının da tamamen ortadan kalkacağını anlatan Bakan Akdağ, “Bugün eğer bu eserler Kahramanmaraş’ımıza, Türkiye’ye kazandırılmışsa bu gerçekten güçlü bir liderliğin sonucudur. Ama bu süre içinde biz bir taraftan cumhurbaşkanımızla yol alırken, öbür taraftan sürekli engellerle karşılaştık. Yeri geldi yargı tarafından, yeri geldi askeriyenin içindeki cuntalar bizi engellemeye çalıştı ve nihayet 15 Temmuz’da bir çete FETÖ çetesi, bu milletin üstüne bir zulüm rejimi, bir baskı rejimi, bir diktatörlük rejimi kurmak için geldi ama sizin iman dolu göğsünüze çarptılar ve bir gece içinde esfeli safiline yuvarlandılar. Bu büyük millet o gün gösterdi ki, hiçbir zaman baskıya boyun eğmez, hiçbir zaman darbeye, diktatörlüğe bundan sonra yol vermeyecek. İşte bundan dolayı bütün milletin bu kararlılığını sizin huzurunuza getirdik. Oturduk, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye oturdular, konuştular ve huzurunuza bu Anayasa maddelerini getirdiler. 16 Nisan’a giderken bir tek gayemiz var, bundan böyle milletin hakimiyetini milletin kararını baltalayacak, onun üzerine çıkacak bütün vesayet odaklarını Allah’ın izni ile yok etmek için 16 Nisan’a beraber gidiyoruz. Sözün tamamen sizde olduğu bir döneme gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının son bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp ne diyor? Onlar diyorlar ki; bir tek adam dönemi yapacaksınız. Halbuki kendi tarihlerine, kendi sicillerine dönüp bir baksalar, tek adamlığın ne olduğunu, baskının zulmün ne olduğunu görecekler. 1946’da millete, sizin dedelerinize, benim dedelerime açıktan oy kullandırtıp, gizliden saydılar. 1950’de milletin iktidara getirdiği Menderes’i 1960’ta darbecilerin önünü açarak maalesef darağaçlarına gönderdiler. Biz şunu biliyoruz; Recep Tayyip Erdoğan’ı şöyle tanıdık. Üzerine çamur atmaya çalıştığı ama o çamurun tutmayacağı o büyük lideri biz şöyle tanıdık. Erdoğan, milletiyle beraber tankların karşısına çıkan, F16’ların karşısına çıkan, helikopterlerden açılan ağır ateşlerin karşısına çıkan milletin büyük lideri olarak bugün karşımızda. Rabbim kendisinden razı olsun” dedi.
Bakan Akdağ, daha sonra 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve diğer katılımcılarla birlikte hastanenin açılış kurdelesini kesti. Bakan Akdağ, hastane servislerini de dolaşarak yatan hastalarla bir süre sohbet etti.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.