Bakan Özlü: 100 binden fazla KOBİ parasını alma aşamasında

Bakan Özlü: 100 binden fazla KOBİ parasını alma aşamasında

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2017 12:39
Bakan Özlü: 100 binden fazla KOBİ parasını alma aşamasında

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 2017 yılı "Sıfır faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne ilişkin, "Biliyorsunuz 460 bin KOBİ'mize kredi kararı alınmıştı, son durum şudur, şimdiye kadar bu krediyi kullanan KOBİ sayısı 28 bin 213, tüm süreçleri tamamlanan ve bankaca kredi verilmesi uygun görülen, onaylanan ancak henüz kredisini eline almamış KOBİ sayısı ise 63 bin 354. Toplamda 100 binden fazla KOBİ'miz kredi kullanma işlemlerini tamamlamış, parasını alma aşamasında" dedi.

İzmir programı kapsamında Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Özlü, KOSGEB tarafından KOBİ'lere yönelik açıklanan Sıfır Faizli İşletme Kredisi Desteği ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

  • Program kapsamında uygun görülen KOBİ'lere kredi kullandırılması için işlemlerin devam ettiğine işaret eden Özlü, "Biliyorsunuz 460 bin KOBİ'mize kredi kararı alınmıştı, son durum şudur şimdiye kadar krediyi kullanan KOBİ sayısı 28 bin 213, tüm süreçleri tamamlanan ve bankaca kredi verilmesi uygun görülen, onaylanan ancak henüz kredisini henüz eline almamış KOBİ sayısı 63 bin 354. Toplamda 100 binden fazla KOBİ'miz kredi kullanma işlemlerini tamamlamış, parasını alma aşamasında. Amacımız 10 Nisan'a kadar olan süreç içinde kredi kullandırma işlemlerini tamamlamaktır. Kolay değil KOBİ'nin başvurusu, değerlendirmesi, hakkında istihbarat yapılması zaman alan faaliyetler. Hiçbir sorun olmadığını söylemeliyim. Zaten teminat konusundaki sıkıntıyı aşmak için de bankalara iki kefil göstermesi yeterli. Hiç teminatı olmasa da iki kefille bu krediyi kullanabilmesi söz konusu" diye konuştu.

İzmir'de de 28 bin 659 işletmenin bu krediyi kullanmaya hak kazandığını, bu işletmelerden 4 bin 514 tanesinin imalat, bin 990 tanesinin inşaat, 13 bin 269 tanesinin ise ticaret sektöründe faaliyet gösterdiğini aktaran Bakan Özlü, kentte kullandıracakları kredilerin toplam bedelinin 678 bin 680 bin lira olduğunu, bunun 156 milyon lirasının KOSGEB ve bakanlıkça karşılanmış olacağını söyledi.

İzmir'de kredi kullandırma işlemleri tamamlanan bin işletme bulunduğunu, 2 bin 858 işletmenin de hak kazandığını kaydeden Özlü, "Ara sıra bize şikayetler geliyor. 460 bin işletmeye bir anda kredi vermek çok kolay değil. Her bir sorunu tek tek çözüyoruz. Sorunla karşılayan KOBİ'lerimiz KOSGEB il müdürlerimizle mutlaka irtibat kurmalı. İl müdürlerimizle toplantı yaptık onlar da teyakkuzladalar. Genelde problem yok, münferit sorunları da çözüyoruz" dedi. 

Yerli otomobil

Bir gazetecinin yerli otomobille ilgili sorusu üzerine Bakan Özlü, yerli otomobilde model değişikliğine gittiklerini, özel sektörün öncü olduğu devletin desteklediği yeni bir iş modeliyle devam edeceklerini, TÜBİTAK'ın yaptığı çalışmaları da yeni yüklenicilere devredeceğini ifade etti. Özlü, "Gayet iyi gidiyor, problem yok, inşallah ilk otomobilimizi 2019'da göreceğiz" dedi.

Bakan Özlü, daha sonra Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek esnaf ve vatandaşlara sohbet etti. Seyyar simitçide vatandaşlara simit ikram eden Bakan Özlü, bir dönercide de döner keserek tadına baktı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.