Bakımlar yapılarak kayıplar minmize edilebilir

CNG Mekanik İklimlendirme Sistemleri İşletmecisi Ökkeş Çıngılı yaklaşan kış mevsimi öncesi yapılması gereken teknik bakımlar ve doğalgaz sektörünü değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2018 12:27
Bakımlar yapılarak kayıplar minmize edilebilir

Sektörün genel sıkıntılarından bahseden Çıngılı; “Genel olarak malzeme temini konusunda sıkıntı yaşıyoruz fiyatlar piyasaya göre ve geçen yıla oranla %80 oranında artış göstermiş durumda. İşleri daha iyi oturtacağını düşünüyorum. Piyasanın son dönemlerdeki hareketliliği işlerin tam anlamıyla oturmasını sağlayacak. İşleri işin erbabı insanlar yapacak, garantili ve daha profesyonel işçilik olacak” ifadelerini kullandı.

Çıngılı; “Müstakil evlerde ısı yalıtımı olmayan evlere soba tavsiye ediyoruz. Eski yapı ısı yalıtımı olmayan evlerde insanlar evin bütün bölümlerini ısıtmaya çalışırken farkına varmadan %20- 30 oranında ısı kaybına uğruyorlar. Sobalı sistemde bu tarz kayıplar minimuma indirgeniyor. Hem doğalgaz faturasını ödüyor hem de kış boyu ısınıyor. Bu çalışmaların sonucunda vatandaş en aza indirgediği gibi hem kendi ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Kombi bakımları kesinlikle ihmal edilmemeli. Bakımlar yapıldığı takdirde katalog değerlerine yakın değerler elde edeceklerdir” sözlerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.