Balsuyu: Tüm sektörde değişim ve dönüşüm başladı

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu Kahramanmaraş’ta tüm sektörlerde büyük bir değişim ve dönüşüm başladığını söyleyerek “Kahramanmaraşlı sanayici globalleşmeyi çok iyi anlamış ve pozisyonunu ona göre almış durumda. Bu

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2016 15:15
Balsuyu: Tüm sektörde değişim ve dönüşüm başladı

   Kahramanmaraş Ticaret Borsası hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, “Kahramanmaraş Ticaret Borsası; tarım ve tekstil sanayi bakımından ülkemizin en önemli noktalarından biri olan ilimizde; dönemin ileri gelen iş adamları öncülüğünde 1969 yılında kurulmuştur.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası; Merkez Borsa, Özel Gıda Kontrol Laboratuarı, Elbistan Tescil Bürosu ve Narlı Tescil Büroları hububat laboratuarları ile 4 farklı birimde 18 personeliyle, aktif 400 üyesine tescil ve akredite laboratuvar hizmetlerinin yanında tüm şehir halkına yönelik sosyal hizmetleri de sunabilen bir kuruluşudur.

Borsamız bünyesinde buğday, mısır, şekerpancarı, pamuk, canlı hayvan, ayçekirdeği ve süt gibi temel ürünlerin tescillerinin yanında, kırmızı biber, salep ve kekik gibi yöreye özgü ürünlerin de tescilleri yapılmaktadır. Tüm üyelerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla kurulmuş olan Narlı ve Elbistan Tescil Bürolarımız, şehrimizde üretilen ve ticarete konu olan ürünlerin borsa üzerinden ekonomik sistemde kayıt altına alınmasına önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

TOBB BEŞ YILDIZLI HİZMET VEREN BORSALAR ARASINDA

“Değişim ve sürekli gelişim bilinciyle, yıllar içerisinde kendini yenilemiş olan kurumumuz, küresel değişimlere hızla adapte olarak, iletişim ve bilginin esas değer olduğu gerçeğiyle faaliyetlerini yürütmektedir” diyen Balsuyu şöyle konuştu: “Bu noktada borsamız; kurumsal kimliğini tamamlamış, yeniliklere ve değişime açık, teknoloji ve geleneksel kültürü birlikte harmanlayabilme yeteneğine sahip olan bir kurumdur. Bu kurumsal birikimle üyelerimize, ilimize ve ülkemize daha iyi hizmet sunabilmek adına borsamız bünyesinde çeşitli teknolojik ve kurumsal yeniliklere gidilmiş, ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin yanına, TOBB akreditasyon sistemine de dâhil olunarak beş yıldızlı hizmet veren borsalar arasındadır.

Borsamızın kültür hizmetlerinden biri olarak “Kahramanmaraş Mutfak Kültürü ve Yöresel Lezzetler Kitabı” bastırılıp dağıtılmıştır. “Maraş Tarhanasının Coğrafi İşareti alınmış, Salebin, Andırın kirazının coğrafi işareti için müracaatta bulunulmuş ”  bu gibi sosyal projeler ile ülke çapında hem ilimizin hem de borsamızın bilinirliğini ve görünürlüğünü arttıran faaliyetlerimiz olmuştur.

 

25 FARKLI ÜRÜNDE 100 ÇEŞİT ANALİZ

Bilimsel verilerin üretim ve satış aşamalarında kullanılabilmesi için kurulmuş olan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, pamuktan buğdaya, kırmız biberden zeytinyağına 25 farklı üründe 100 çeşit analiz yapılabilen bir laboratuvardır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yetkilendirilmiş olan laboratuarımız, (TÜRKAK) tarafından akredite edilerek ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip analizler yapan bir laboratuvar olmuştur. Üyelerimize sunduğumuz hizmet çıtasının yükseltilmesi amacıyla Narlı ve Elbistan Tescil Bürolarına kurmuş olduğumuz Hububat Analiz Laboratuvarları bölgede üretilen ve ticarete konu olan bütün hububat ürünlerinde sağlam ve doğru analiz sonuçlarıyla ürünlerin gerçek fiyatlarının belirlenmesine katkı sağlamaktadır.

Geleceğe yönelik olarak; borsa kampüsü adını vereceğimiz satış salonu, ürün sergi alanları ve mikro depolara sahip üye ofislerinin bulunduğu tam teşekküllü yeni bir borsa hizmet binasının yapılması, Tarımsal Organize Sanayi Bölgesinin kurulması,  iyi tarım uygulamalarının ilimiz tarım sektörüne kazandırılması, Lisanslı Depoculuk ve Canlı hayvan Borsasının kurulması borsamızın güncel hedeflerinden bir bölümünü oluşturmaktadır.

Kahramanmaraşlı sanayici globalleşmeyi çok iyi anlamış ve pozisyonunu ona göre almış durumda. Bugün fabrikasında en son teknolojiyi kullanarak yatırım yapıyor ve hem de makine parkını son teknolojilerle yeniliyor. Katma değeri yüksek mallar üreterek kaliteli mal üretimiyle, teknolojiye yaptığı yatırımlarla maliyetlerini aşağı çekerek küresel rekabetle rekabet edebiliyor. Kahramanmaraş ‘ta tüm sektörlerde büyük bir değişim ve dönüşüm başlamıştır.” İfadesini kullandı.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.