Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Dünyanın her yeri terörün muhatabı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Dünyanın her yeri terörün muhatabı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2017 14:15
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Dünyanın her yeri terörün muhatabı

Kurtulmuş, İngiltere'deki terör saldırısına ilişkin, "Hiçbir şekilde terör örgütleri arasında hiçbir ayrıma gitmememiz gerektiğini bir kere daha gördük. Dünyanın her yeri terörün muhatabadır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'deki terör saldırısına ilişkin, "Hiçbir şekilde terör örgütleri arasında hiçbir ayrıma gitmememiz gerektiğini bir kere daha gördük. Dünyanın her yeri terörün muhatabadır. Her büyük şehir tehlike altındadır, dünyanın bütün havaalanları, bütün metroları her yer terör saldırılarının muhatabı olabilecek bir konumdadır. Dolayısıyla hiç ayrımda bulunmaksızın bir insanlık suçu olan bu teröre karşı topyekun insanlık cephesinde birleşmemiz ve mücadele etmemiz lazım." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde AFAD Mobil Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Terörün artık sınırı yok"

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İngiltere’nin merkezinde Londra'nın merkezinde, parlamentonun hemen birkaç adım ötesinde böyle bir saldırı gerçeklemesi fevkalade düşündürücüdür. Terörün artık sınırı yok. Terörün muhatabı şu ülkedir, şu bölgedir, şu şehridir, şu şehrin bu bölgesidir diye maalesef bir kısıtlama söz konusu değil. Terör, dünyanın her yerinde hareket edebileceğini ortaya çıkarmıştır. Herkesin, bütün dünyanın, bütün uluslararası camianın aklını başına alması ve teröre karşı bir ortak insanlık cephesi oluşturmanın ne kadar hayati ve önemli olduğu bir kere daha teyit edilmiştir. Ölenlere, ölenlerin ailelerine ve İngiliz milletine taziyelerimizi ifade ediyoruz."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.