Başbakan Yıldırım: Gençlerimizin istiklal aşkı gurur verdi

Başbakan Yıldırım: Gençlerimizin istiklal aşkı gurur verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2017 08:19
Başbakan Yıldırım: Gençlerimizin istiklal aşkı gurur verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençleri kabulünde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, gençlerin, 15 Temmuz gecesi tarih yazdığını, karanlık Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) alçak planını bozduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençleri kabulünde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, gençlerin, 15 Temmuz gecesi tarih yazdığını, karanlık Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) alçak planını bozduklarını söyledi. Yıldırım, “Ülkemize, milletimize, demokrasimize sahip çıkarak, size olan inancımızı ve güvenimizi boşa çıkarmadınız, haklı çıkardınız. 15 Temmuz gecesi tankların, uçakların, silahların karşısında korkusuzca duranlar sizdiniz. O gece nice genç yavrumuz, fidanlarımız o koca yürekleriyle alçaklara meydan okudu. Bir ay boyunca demokrasi nöbetlerinin inancı, kararlılığı ve heyecanı yine siz oldunuz” dedi. Gençlerdeki istiklal aşkının, kendilerine hem umut hem gurur verdiğini söyleyen Yıldırım, gençliğin milli iradeyi kararlı şekilde sahiplenişinin, Türkiye’de siyasi şuurun seviyesini göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti.

Yeniden grup başkanı seçilecek

AK Parti Meclis grup toplantısını 23 Mayıs Salı günü yerine ertesi gün basına kapalı gerçekleştirecek. AK Parti’nin yarın toplanacak olağanüstü kongresinde, 16 Nisan’daki halk oylamasında kabul edilen anayasa değişikliğinden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı seçilecek olması dolayısıyla, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın görevi sona erecek. Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Yıldırım, Genel Başkanlık görevinden ayrılmasıyla Siyasi Partiler Kanunu uyarınca Grup Başkanlığı görevini de bırakacak. Bu nedenle, AK Parti Grubu 24 Mayıs günü basına kapalı toplanacak; bu toplantıda Yıldırım’ın yeniden AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevine seçilmesi bekleniyor. Bu durumda Yıldırım, başbakanlık görevinin yanı sıra seçilmesi durumunda AK Parti TBMM Grup Başkanı ve tüzük değişikliğinden sonra da AK Parti Genel Başkan Vekili görevlerini birlikte yürütebilecek.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.