Başbakan Yıldırım’dan ’duvar’ eleştirisi

Başbakan Yıldırım’dan ’duvar’ eleştirisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2017 16:47
Başbakan Yıldırım’dan ’duvar’ eleştirisi

Başbakan Binali Yıldırım, “Avrupa, Amerika veya başka ülkeler ne kadar sınırlarını duvarlarla örerlerse örsünler dünyanın bu gerçeğinden kurtulamazlar” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla TOBB’da düzenlenen kutlama programına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, şunları söyledi;

"Dünyadaki huzursuzluğun önüne geçmenin yolu adil olmaktan, güçlünün daha az güçlü karşısında insanlık normlarına uygun olarak hareket etmekten geçer. Bunun için bölgemizde son 6 yıldan beri yaşanan savaşlarda Türkiye’nin ortaya koyduğu fedakarlığı, 3 milyon yerinden, yurdundan edilen insanlara bağrını açtığı ve onlarla ekmeğini paylaştığı dikkate alınırsa bu noktada gelişmiş dünya ülkelerinin konuşmaktan fazla bir katkısı olmadığını kolayca görebiliriz. Türkiye bugüne kadar Suriye’den, Irak’tan, bölgeden kaçan insanlara 26 milyar dolar kendi öz bütçesinden katkı sağladı, onların her türlü ihtiyaçlarını karşıladı. Ama buna rağmen bakıyoruz BM’ye bağlı 200 ülkeden gelen para 500 milyon dolar civarında. Bu ibret verici bir şeydir. Dayanışma, küresel dayanışma bugünlerde lazımdır. Onun için bütün insanlığı, bütün dünya milletlerini bölgemizde yaşanan bu insanlık dışı drama daha duyarlı hale gelmesini bekliyoruz.

DUVARLARLA KURTULAMAZLAR

Şimdi 55 milyon mülteci var. Dünyadaki 200 ülkenin belki de 150’sinden fazlasının nüfusundan daha fazla mülteci var anlamına geliyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Avrupa, Amerika veya başka ülkeler ne kadar sınırlarını duvarlarla örerlerse örsünler dünyanın bu gerçeğinden kurtulamazlar. Bunun yolu küresel barış, küresel adalet, bölgesel barış, bölgesel adaletten geçiyor. Türkiye bu anlamda sadece mültecileri 6 yıldır ülkesinde misafir etmiyor, onlara gereken her türlü imkanı sağlamıyor aynı zamanda Suriye’de devam eden bu anlamsız savaşın sona erdirilmesi için özellikle son 6 ay içerisinde çok büyük inisiyatifler alıyor. Bugün Allah’a şükür Suriye’de ortaya koyduğumuz bu tutum bir çözümün de başlangıcı olmuştur. Suriye, Rusya ve İran’ın müştereken hareketiyle birlikte ateşkes sağlanmış ve kan dökülmesi durmuştur.”

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.