Başkan Adayı 24 ay kuralına takıldı

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan Adayı Mustafa Gündeş, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu 50. Maddesinde yer alan “En az iki yıldır odaya kayıtlı olmak” şartını taşımadığı için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2018 10:07
Başkan Adayı 24 ay kuralına takıldı

HABER: HANZALA YILDIZ

Adaylıktan çekilme sürecinin bir geriye çekiliş değil, Yatırımların ertelenmesi olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Gündeş, Esnaflara kendilerine verdiği destekten dolayı şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Gündeş: “Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan Adayı olarak adaylığımı ilan etmiştim. Yüksek Seçim Kuruluna müracaat ettiğimizde bize bir sıkıntı olmadığını başkan adayı olabileceği belirtmişlerdir. Ancak daha sonraki süreçlerde hâkim arkadaşlarımızla oturup istişare yaptığımızda 5362 Nolu Esnaf Kanununda 50. Maddesindeki ibarede “En az iki yıldır odaya kayıt olmak ve hala mesleğe devam etmek. Kişinin aidat ödemesi yapmamış olması başkanlığa engel değildir.” İbaresini gördük ve başkanlık çalışmalarımızı durdurduk. Bu bir geriye çekiliş değil, yapacağımız yatırımların ertelenmesidir. 3 Aylık bir süreyle bu başkanlık yarışından çekilme durumunda kaldım. Esnaf arkadaşlarımız bizi coşkuyla karşıladı ve bizi kabul etti hepsine teşekkür ediyorum. Bir daha ki seçime daha iyi hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.