Başkan Aydın, basın demokratik ve şeffaf toplum olmaya katkı sağlar

Başkan Aydın, basın demokratik ve şeffaf toplum olmaya katkı sağlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2017 15:58
Başkan Aydın, basın demokratik ve şeffaf toplum olmaya katkı sağlar

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 

Halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesinin, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşları ile basın mensupları tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. Modern dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu nedenle basın faaliyetlerine uygulanacak her türlü sansür, devlet ile vatandaş arasındaki sağlanacak iletişimin sağlıklı yürümesine engel teşkil ederken, demokratik ve şeffaf yönetim anlayışına da gölge düşürür. Diğer yandan basın kuruluşları ile basın mensupları da sağlanan bu özgürlüğü basın meslek ilkeleri ve etik kuralları çerçevesinde kullanmalı, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.”

Türk basınının 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasından önemli bir sınav verdiğine işaret eden Başkan Aydın, “Ülkemizde meydana gelen olaylarda gerek yerel, gerekse ulusal basın mensupları milli iradenin yanındaki kararlı duruşuyla cesur ve fedakarca kamuoyunu bilgilendirerek basın tarihinde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminin ilk dakikalarında itibaren devletinin ve milletinin yanında yer alan basın yayın organları ile gazetecilerin bu hain darbe girişiminin başarısız olmasında ne kadar etkili olduğuna hep birlikte şahit olduk. Tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Basın Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutluluklar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.