Başkan Bozdağ “Tıp Bayramı kutlu olsun”

Başkan Bozdağ “Tıp Bayramı kutlu olsun”

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2017 11:29
Başkan Bozdağ “Tıp Bayramı kutlu olsun”

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm sağlık çalışanlarının gününü kutladı.

Tıp Bayramı’nın önemini vurgulayan Başkan Bozdağ, “Türk Millî Mücadelesi’nin fedakâr birer erleri olarak milletimizin kanayan yaralarını sarmalarıyla tarihimizde de önemli yer tutan, şifa dağıtmayı insanî ve millî bir görevle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızın gününü kutlarım” dedi.

Kutlama mesajında, 14 Mart Tıp Bayramı’nın yurt savunma hareketlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Bozdağ, 1. Dünya savaşı sonunda İstanbul’daki yabancı işgal kuvvetlerine karşı bir tepki olarak başlayarak bugünlere gelen Tıp Bayramı’nın önemini vurgulayarak “14 Mart 1919 yılında işgal kuvvetleri altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensupları önemli bir yurt savunma hareketi içerisinde olmuş, Millî ruhla yetişen Tıbbiyeliler, göstermiş oldukları sivil direnişi ve sonrasında Türk Millî Mücadelesi’nin fedakâr birer eri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm komutanlarla omuz omuza, milletin cephede ve cephe gerisinde kanayan yaralarını sarmak için üstün bir gayretle çalışmışlardır. İşte o günden bugüne kadar gelen 14 Mart Tıp Bayramı, şanlı tarihimizde de bugün de insanı yaşatmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, can kurtarıcılarımız başta doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarına olan minnet borcumuzu hatırlamak ve hatırlatmak için önemli bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti bugün, ‘Türk’e ev ve bark olan her yer sağlığın, temizliğin, güzelliğin, çağcıl kültürün örneği olacaktır’ diyerek, kendi canını dahi Türk hekimlerine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş düşünce sisteminden hareketle sağlık alanında çağı yakalamıştır. Ancak bu çağda, sağlık alanında bilim ve teknolojinin tüm imkanlarının kullanılabilmesine rağmen, sağlık çalışanlarına karşı şiddet eğilimi gibi olumsuz durumlarla karşı karşıyayız. Bu anlamda son yıllarda sağlık çalışanlarına yaşanan şiddet eylemlerinin son bulmasına yönelik girişimlerin artması dileğiyle, insan odaklı kutsal görevlerini yerine getirmek için insanüstü çaba gösteren, şifa dağıtmayı insanî ve millî bir görevle yerine getiren, yeminine sadık tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bugüne kadar kurtardıkları hayatlar ve tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.