Başkan Erkoç: “Beş ilçemizde de çöp problemini çözüyoruz”

Başkan Erkoç: “Beş ilçemizde de çöp problemini çözüyoruz”

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2017 10:18
Başkan Erkoç: “Beş ilçemizde de çöp problemini çözüyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kuzey ilçeler diye adlandırılan beş ilçenin de çöp sorununu çözmek için bir müjde verdi.

 

Elbistan ve Afşin başta olmak üzere Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin de çöp sorununu çözeceklerini kaydeden Başkan Erkoç, yeni yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri yerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “ “Elbistan bölgemizde katık atık depolama merkezi var. Aslında vahşi depolama alanı ve Elbistan bölgemiz için çok tehlike arz etmekte, çevreyi kirletmekte ve hastalık saçmakta. Buradan Elbistan’a, Afşin’e bir müjde vermek istiyorum. 5 ilçemiz; Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak’taki çöp problemini çözüyoruz. Avrupa bunu belki 40-50 yıl önce çözmüş. Çöpün depolanması ve yok edilmesiyle ilgili bizde en son teknoloji ile bir tesis yapıyoruz. Bu tesisin değeri yaklaşık 20 milyon Euro’dan fazla. Ve hamdolsun bunu da belediye bütçemizden değil, Avrupa Birliği hibesi olarak onaylattık, para hesabımıza geldi. İnşallah önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız ve bu atık merkezini en modern şehirlerde yapılanlardan daha modern şekilde yaptıracağız, çünkü en son teknoloji ile yapıyoruz. Belki bu son döneme kalması da bu yönden bir avantaj. Bu tesisi de gelecek yıla kadar bitirip, Elbistan ve bölgesinin çöp sorunun ortadan kaldıracağız. İlçelerin girişlerinde çöp dağları olmayacak. Hatta burada toplanan çöpten elektrik dahi üreteceğiz” dedi.

bes-ilcemizde-de-cop-problemini-cozuyoruz1.jpg

CEYHAN NEHRİNİ TEMİZLİYORUZ

Elbistan’ın en güzel ve en yaşanılabilir hale gelmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Erkoç şöyle konuştu: “Elbistan’da tüm bunların yanı sıra sosyal tesis projelerimiz devam ediyor. Ceyhan Nehri’nin kenarını ıslah edeceğiz. Ceyhan Akdeniz’e kadar milyonlarca dönüm araziyi suluyor. Bereketli bir nehrimiz. Bizde nehrimizi temizleyeceğiz. Nasıl temizleyeceğiz? Atık su arıtma tesisi yapıyoruz. Buda yaklaşık 120 milyon lira değerinde. Bölgenin atık sularını arıtaraktan nehrimizi tertemiz hale getireceğiz. Elbistan’ımızın en güzel ve en yaşanabilir hale gelmesi için milletvekillerimiz, teşkilatımız, hep beraber çalışmaktayız.”

BERTARAF TESİSİ 6 BİN DÖNÜM ALANA KURULACAK

Afşin’e bağlı Suluk Mahallesi’ndeki 5 bin 770 dekar alan üzerinde kurulacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi için gerekli olan ödenek Avrupa Birliği IPA fonlarından temin edildi.

bes-ilcemizde-de-cop-problemini-cozuyoruz2.jpg

20 milyon Euro’ya mal olacak Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinde 5 ilçenin tüm çöpleri toplanacak.

Elbistan ve Göksun’da kurulacak olan çöp transfer merkezlerinden alınacak çöpler, Afşin’de kurulacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine nakledildikten sonra burada ayrıştırılarak bertaraf edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.