Başkan Erkoç STK temsilcilerine hitap etti

Başkan Erkoç STK temsilcilerine hitap etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2017 09:44
Başkan Erkoç STK temsilcilerine hitap etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile kahvaltıda biraraya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce organize edilen sivil toplum kuruluşu kadın temsilcileri kahvaltı programına katılan Başkan Erkoç, ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde kadınların öneminin büyük olduğunu söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ile ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda konuşan Başkan Erkoç: “Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde kadınlarımızın rolünün çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda kadınlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüzü kurduk. Kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır. Sadece Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’müzle değil, belediyemizin bütün birimleri ile kadınlarımıza hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

PARLAMENTER SİSTEMİN DEĞİŞMESİ ŞART

Ülke gündemine ilişkin bir değerlendirmede bulunmak istediğini belirten Başkan Erkoç: “Malumunuz 16 Nisan’da bir referandum var. Bakın burada şunu açıkça belirtmekte fayda görüyorum. Bu referandum, AK Parti veya Sayın Cumhurbaşkanımız istiyor diye değil, bu tamamen ülkemizin meselesi olduğu için yapılıyor.

Tarihte altın para kullanan iki imparatorluk var. Birisi Roma İmparatorluğu diğeri Osmanlı İmparatorluğu. Osmanlı İmparatorluğumuz 21 milyon metrekare alanda hüküm sürmüş. Buna rağmen çeşitli hile ve oyunlarla toprakları küçülmüş ve Birinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyetimiz kurulmuş. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için şu andaki mevcut parlamenter sistemin değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

GÖREV SÜRESİ 2 DÖNEM OLACAK

Cumhurbaşkanlığı sisteminde görev süresinin iki dönem olacağına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bazıları AK Parti istediği için veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam olmak istediği için gibi sözler sarfediyorlar. Hiçbirisi doğru değil. Mevcut parlamenter sistem işlemez duruma geldiği için bu referandum şart oluyor. Şu anda Cumhurbaşkanını yargılayacak bir sistem ve kanun yok. Ama Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiği zaman360 milletvekilinin imzası ile Cumhurbaşkanı yargılanabilecek. Ve bu Cumhurbaşkanlığı sisteminde görev süresi 2 dönem olacak. Kim olursa olsun, kim isterse istesin, 2 dönemin sonunda görev süresi dolacak. Ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde anahtar vatandaşın cebinde olacak. Geçmişe bir bakın. Pazar günü seçim olur ama Pazartesi belirsizlik başlardı; Hükümet kurulacak mı kurulamayacak mı diye. Fiyatlar yükselir, piyasalar allak bullak olur ve bir belirsizlik ortamı başlardı” dedi.

PİYASALARDA BELİRSİZLİK OLMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkenin istikrara kavuşacağına dikkat çeken Başkan Erkoç, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiği zaman Pazar günü seçim olsa da Pazartesi ülkede istikrar devam edecek. Çünkü hükümetin kurulacağı garanti. Koalisyon olmayacak, her zaman tek başına iktidar olacak. Piyasalarda bir belirsizlik olmayacak, her şey kendi seyrindehayat devam edecek.

Görüyorsunuz, Türkiye’miz ayağa kalkmaya başladı diye karşı çıkanlar ellerinden geleni yapıyorlar. Tarihte de bu böyle olmuş. Merhum Adnan Menderes, bu ülkeyi ayağa kaldırmaya başlayınca hemen alaşağı ederek idam etmişler.

Geleceğimizin teminatı için, emeklerimizin heba olmaması, alınterimizin zayi olmaması için Cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekli olduğunu bir kez daha belirtiyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.