Başkan Mahçiçek;“Her Çocuk İnsanlığın Geleceğini Yüreğinde Taşır”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2017 17:44
Başkan Mahçiçek;“Her Çocuk İnsanlığın Geleceğini Yüreğinde Taşır”

Mesajında, çocukların toplum hayatı ve gelecek için taşıdığı öneme değinen Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şu sözleriyle çocukların ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Her çocuk, insanlığın geleceğini yüreğinde taşır. Bir çocuğun hayatını karartmak, insanlığın ufkunu karartmaktır. Çocuğun duygu ve düşünceleri değerli; canı ve bedeni dokunulmazdır. Huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümek, onun yaratılıştan getirdiği en tabii hakkıdır.

Çocuğun emeğini, bedenini, geleceğini istismar etmek, insanlığın tefessüh ve iflas ettiği son noktadır. Çocuk istismarı hem Yüce Allah hem de insanlık önünde hesabı verilemeyecek ağır bir suçtur. Çocuğun her anlamda ihmal ve istismarı ile mücadele etmek, dinî ve hukukî bir sorumluluktur.

Bizler ulusal ve kültürel kimliğimizi, sevgi, barış ve hoşgörü ile harmanlamış, tüm dünya çocuklarına da din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın bu anlayışla yaklaşmış bir milletiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü çocuklarımıza hediye etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bu anlayışın en güzel göstergesidir.

Çocuklar geleceğimizin teminatıdır ilkesiyle, bizler de göreve geldiğimiz günden bugüne, çocuklarımız için ne yapılması gerekiyorsa, her türlü olanakları kullanarak, gayretle çalıştık. Çocuklarımızın olduğu her yerde onların yüzlerinde gülümsemeler oluşturacak, onların geleceğine yatırım yapacak çalışmaları ve projeleri hayata geçirdik ve daha fazlası için çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Çocuklarımız için okullarımızdaki düzenlemeler, eğitim anlamında vermeye çalıştığımız destekler devam ediyor. Bu yıl Sosyal Etkinlik Merkezlerimizle çocuklarımıza sınavlara hazırlanmaları için ücretsiz takviye kursları hazırladık. Bununla birlikte her yıl yüzlerce çocuğumuzun yararlandığı hem sosyal hem kültürel açıdan destek sağlamak için kırsalda dahil 62 Bilgi Kültür Evlerimizi yaptık, çocuklarımıza verdiğimiz önemin birer göstergesidir bunlar.

Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevi ve hatta vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle yaş, dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin bütün çocuklarımızı Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle gönülden kucaklıyor, günlerini tebrik ediyor, sevgilerimi sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.