Başkan Mahçiçek'ten Güçlü Mesaj: Görme Engellilere Sonsuz Destek!

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda özel ihtiyaç sahibi kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2024 13:51
Başkan Mahçiçek'ten Güçlü Mesaj: Görme Engellilere Sonsuz Destek!

Başkan Mahçiçek, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında bir mesaj yayımlayarak şunları belirtti: “Onikişubat Belediyesi olarak, görme engeli bulunan özel ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin karşılaştıkları zorluklara kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Öz güvenlerini artırmak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla her zaman yanlarında olacağız. ‘Tek engel, sevgisizliktir’ düsturuyla çıktığımız yolda, özel ihtiyaç sahibi bireylerimizin her daim yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türk toplumunun bir bütün olduğunu ve özel ihtiyaç sahibi bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nı tebrik etti. Mesajında, görme engelli bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması ve toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

Beyaz bastonun, görme engelliler için özgürlüğün simgesi olduğunu belirten Mahçiçek, bu sembolün toplumu birleştiren ve önemli bir farkındalık yaratan bir araç olduğunu ifade etti. Ayrıca, dünyada birçok kişinin önlenebilir nedenlerle görme yeteneğini kaybettiğine dikkat çekerek periyodik göz kontrollerinin önemini vurguladı.

Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Erişilebilirlik Yılı' ilan etmesiyle birlikte Onikişubat Belediye Hizmet Binası'na 'Erişilebilirlik Belgesi' verildiğini belirtti. Özel ihtiyaç sahibi bireylerin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üreterek, öz güvenlerini artırarak, moral ve motivasyonlarını yükselterek bu konuda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Son olarak, Mahçiçek, herkesin birer 'özel ihtiyaç sahibi adayı' olduğunu ifade ederek, görme engelli vatandaşların sosyal devlet anlayışı çerçevesinde eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi. Mesajını, “‘Tek engel, sevgisizliktir’ diyerek çıktığımız yolda her daim görme engeli bulunan özel ihtiyaç sahibi bireylerimizin yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu anlamlı günde tüm özel ihtiyaç sahibi kardeşlerimin Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nı en içten duygularımla kutluyor, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum” şeklinde tamamladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.