Başkan Nurdoğan: “Tarım çalışanlarının özlük haklarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor”

Kahramanmaraş Toç-Bir Sen 56 Nolu Şube Başkanı aynı zamanda Rıdvan Hoca Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Nurdoğan Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2017 14:17
Başkan Nurdoğan: “Tarım çalışanlarının özlük haklarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor”

Kahramanmaraş Toç-Bir Sen 56 Nolu Şube Başkanı aynı zamanda Rıdvan Hoca Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Nurdoğan Diriliş Haber Gazetesine yaptığı açıklamada Tarım Çalışanlarının özlük haklarında yeni düzenlemeler yapılmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgularken, Yüksek Öğretime Geçişte Tarım Çalışanlarına avantajlar sağlanması büyük bir açığı kapatacağını söyledi.

Toç-Bir Sen 56 Nolu Şube olarak Tarım çalışanlarının sorunlarına bire bir çözüm üretilmesi için çalışıldığını belirten Başkan Nurdoğan Sosyal Faaliyetlerle üyeler ile sık sık görüşmeler gerçekleştirildiğini de vurguladı.

Nurdoğan: “Toç Bir Sen 56 Nolu Şube Başkanlığını uzun zamandan bu yana yürütüyorum. Toç-Bir Sen Tarım Orman Hizmet Kollarında faaliyetlerini yürütmektedir. Memur-Sen’e bağlı bir sendika olarak çalışıyoruz. Bizim burada 2 şubemiz var. Biri Orman Bölge Müdürlüğünde diğeri Tarım İl Müdürlüğünde biz Tarım İl Müdürlüğünde hizmet veriyoruz.

baskan-nurdogan1.jpg

Özellikle şube olarak tarım alanında çalışanlarımızın her türlü mesleki ve sosyal sorunlarına karşı çözüm bulmaya onların sorunlarını dinlemeyip çözüm bulmaya ve gerekli yerlere iletmeye çalışıyoruz. Üyelerimizin moral ve motivasyonunu artırmak için elimizden geleni yapıyor ve sosyal faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Toplantılar ve Sosyal Faaliyetler ile üyelerimiz ile aramızdaki bağı sıkı tutuyoruz.

Bizim işimiz genelde arazi işleridir. Araziye çıkmada görevlendirmelerde bazı problemler yaşandığı zaman onların problemleri ile ilgileniyoruz. En son duyduğumuz sorun Türkiye çapında müfettiş denetlemesi var. Bazı müfredatlarımız geride kalıp güncellenmediği için, gelen müfettiş arkadaşlar mevcut müfredata göre incelediği için bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu sorun şu anda bizim ilimizde yok ama diğer arkadaşlarımızdan bu sıkıntıları duyuyoruz. Araziye çıkan arkadaşlara 3 Ayda yirmi gün araziye çıkıldığı zaman mevcut kadrosuna göre bir tazminat veriliyor.

Eski mevzuatlarda tazminatları hak etmek için kapalı alan, açık alan farkı koymuş. Kapalı alanda faaliyet gösteren arkadaşlar bu tazminatı alamaz diye bir ibare var. Bakanlığımızın adı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda üreten işletmelerin denetimi biz yapıyoruz.

MEVZUAT EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI MAĞDUR OLAN ARKADAŞLARIMIZ VAR

Mevzuatın eksik olduğunun altını çizen Nurdoğan, Sendika olarak toplu sözleşmelerde bu konuların dile getirildiğini ifade etti.

Tarım çalışanları olarak Mühendis kadrosundaki memurlarla Teknikerlerin aynı işi yaptıklarını söyleyen Nurdoğan , Tarım çalışanlarına uzaktan eğitimle fakülte okuma yolunda kolaylıklar sağlanması gerektiğini söyledi. Nurdoğan: “Mevzutlar eksik, Biz Sendika olarak bu sene toplu sözleşme görüşmelerine bunları maddeler halinde taşıdık.

Bizde Tekniker olarak çalışan arkadaşlarımız var. Eğitim sistemi ülkemizde değişti birçok fakülte uzaktan eğitimle okunabiliyor. Arkadaşlarımız kendi bölümleri ile ilgili lisans tamamlama eğitimi ile ilgili ekstra destek bekliyor. Bize lisans tamamlama fırsatı verilirse bu işte uzun zamandır çalışmış kişiler olarak çok daha faydalı olabiliriz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.