Başkan Okay'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Başkan Okay'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2017 15:50
Başkan Okay'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

'Şanlı tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından olan Çanakkale savaşının yüce Türk milletinin bağımsızlığının en önemli sembollerinden' olduğunu aktaran Başkan Okay, "Çanakkale Deniz Zaferi, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir" dedi.
Başkan Okay, mesajını şu sözlerle sürdürdü: "Zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı iman, inanç ve vatan sevgisiyle mücadele eden kahraman Türk askeri, Çanakkale'yi bir destan haline getirmiştir ve bunu dünyaya da kabul ettirmiştir. Türk milleti Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve  vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağını en net şekilde göstermiştir. Çanakkale ruhunu kaybetmeyen bu aziz millet, 15 Temmuz'da aynı ruhla hareket etmiş ve bağımsızlığına ve demokrasisine vurulmak istenen darbeyi bertaraf etmiştir. Şanlı tarihi sayısız kahramanlık destanlarıyla dolu bu aziz millet, bundan sonraki süreçte de aynı duruşu sergileyecektir. Kahraman atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu toprakların kıymetini bilerek bizden sonraki nesillere de aynı duruşu aşılayacağız. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.