Başkan Şakalar’dan Regaip Kandili Mesajı

Başkan Şakalar’dan Regaip Kandili Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 17:59
Başkan  Şakalar’dan Regaip Kandili Mesajı

Regaip Kandili dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, bir mesaj yayımladı.

Mağfiret, rahmet ve bereket mevsimi olarak bilinen üç ayların müjdecisi ve Recep ayının ilk Perşembe gecesinde idrak edilen Regaip Kandili’nde herkesin savaş ve zulümlerin sona erdirilmesi; barış ve huzurun tesis edilmesi için dua etmesi gerektiğini belirten Başkan Şakalar, şunları dile getirdi; “Herkesin, kendi hayat muhasebesini yaparak, ‘Allah'a daha iyi nasıl kulluk edebilirim?’ düşüncesinde olmaya devam etmesi gerekiyor.

Üç aylardan Receb-i Şerif ve Şaban-ı Şerif, bizleri ruhen, bedenen ve toplumsal olarak Ramazan-ı Şerife hazırlar. Bu sebeple Resül-i Ekrem Hz. Muhammed (SAS), Receb-i Şerif ayı girdiğinde, "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan'a ulaştır!" diye dua etmiş ve üç ayları sevinçle karşılamıştır. Bizler de bu kutlu duaya gönülden amin diyoruz. Dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen Regaib; geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabb' imize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir. Yüce kitabımız Kur' an-ı Kerim' de de "Rağbetiniz sadece Rabbinize olsun." buyrulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Ekinözülü hemşerilerimizin, ülkemizin ve İslam dünyasının üç aylarını, Regaib Kandili' ni tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını; insanlığın hidayetine, barışına ve huzuruna vesile olmasını; bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, başta Ekinözü İlçemiz  olmak üzere ülkemizin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın Peygamber Efendimizin yüce örnekliğinden nasibdar olmasını ve insanlığa iyilikler getirmesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum."

Manevi iklimin her zamankinden daha yoğun yaşandığı bu aylarda kardeşlik, dayanışma, barış ve huzurun hakim olması düşüncesiyle, üç ayların şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Tüm Ekinözülü  hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.