BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYENİN SİGORTASI OLACAKTIR

BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYENİN SİGORTASI OLACAKTIR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYENİN SİGORTASI OLACAKTIR

Akmansoy Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akmansoy 2016 Türkiye Ekonomisinin küçük problemler dışında rayında gittiğini söyledi.

Akmansoy, Başkanlık sisteminin Türkiye için şart olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin siyasi kalitenin artması ve sağlam temeller üzerinde olması için Başkanlık sisteminin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Başkanlık sistemi ve anayasa değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başkanlık sistemine siyasetin kurumsallaşması denilebilir adı üzerinde bir sistem değişikliğidir. Türkiye’deki siyasi kalitenin artması, sağlam temeller üzerinde olmayan bürokrasi yapısının daha iyi daha çalışır, daha üretir ve kısa zamanda çok mesafe kat edecek duruma gelmesini sağlayacak bir yönetime elbette ihtiyacımız var. Dünyadaki büyük ülkelerin, ekonomisi güçlü ülkelerin yapısına bakıldığında sistemleri oturmuş bir yönetim şeklini net bir şekilde görebiliriz.  Hedefinde daha güçlü bir Türkiye olan ülkenin mevcut sistemini iyileştirmeye ihtiyacı vardır. Adına başkanlık deyin yada başka bir şey deyin gelişen, üreten, büyüyen bir ülke olmamız için sistem değişikliği şarttır. Bununla beraber vesayetçi sistemi destekleyen anayasanın değişmesi için Türkiye geç kalmıştır. Türkiye kısa vade de hedefi olan 2023 hedefini yakalayabilmesi için anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi şarttır.

2016-2017 TÜRKİYE EKONOMİSİ NASIL GEÇTİ?

2016 yılı ekonomisi bazı ufak sekmelere uğrasa da beklediğimiz seyrinde devam etti diyebiliriz. 15 Temmuz ekonomiye büyük bir darbe vurmayı hedefleyerek yapılmış bir darbe girişimiydi ancak amaçlarına ulaşamadılar. Halkımızı ve yatırımcılar bu darbe girişiminde bulunanlara karşı tepkilerini yatırımlarını hızlandırarak verdi.

2016 yılı bütün Türkiye halkı için ders çıkarılması gereken bir yıldır. Ekonomimizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu bize gösteren bir olay yaşadık, 15 Temmuz dan sonra herkes sahip olduğu herşeyin kıymetini daha da çok anladı. Vatanına sahip çıkmanın, ekonomiye olan güvenin, bayrağa olan sevginin herşeyin önemi daha da iyi anladık.

2017 yılından çok büyük beklentilerimiz var. Terörün olmadığı bir sene olarak umut ettiğimiz bu yılda, ekonomiye olan yatırımlarımıza durmadan devam edeceğiz. İnsanlarımız mutlu huzurlu ve güvenli bir yıl geçirmesi en büyük umudumuz ve temennimiz.
2017 yılında Ekonomiye yapılacak olan yatırımlar ile Güçlü Türkiye Güçlü Ekonomi sloganıyla büyük başarılara imza atılmasını umut ediyorum. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.