BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYENİN SİYASİ GELECEĞİNİN GARANTİ ALTINA ALINMASI DEMEKTİR

BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYENİN SİYASİ GELECEĞİNİN GARANTİ ALTINA ALINMASI DEMEKTİR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYENİN SİYASİ GELECEĞİNİN GARANTİ ALTINA ALINMASI DEMEKTİR

Türkiye Cumhuriyetinin siyasi geleceğinin garanti altına alınmasının Başkanlık Sistemi ile olacağını belirten İş Adamı Recep Güzel, Şu andaki anayasanın bir darbe anayasası olduğunun altını çizerek, bu anayasanın günümüz şartlarını karşılamadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rejimi değiştiriyor diye iftara atanların art niyetli olduğunu belirten Güzel, Bu ve bunun gibi yakıştırmaları Başkanlık Sisteminin ülkeye gelmemesi için belirli kesimlerin sistemsel olarak yaptıklarını belirtti.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE İÇİN GEREKLİ Mİ?

 

Tabi çok önemli ve gerekli, Yeni Türkiye sisteminde olmazsa olmazlardan biriside Anayasa Değişikliğidir. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanın ayrılması ve son zamanlarda Cumhurbaşkanımızın pozisyonlarına bakarsak Başkanlık olmazsa olmaz konuma gelmiştir. Son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanımıza bu Başkanlık algısının yıkılması için Diktatör yakıştırması yapılıyor, bunlar yanlış hareketler şu anda imkânı olmasına rağmen diktatörlük yapmayan bir Cumhurbaşkanımız var. Ayrıca fiiliyatta yaşanan bu sistemi resmi hale getirmek istiyoruz, Geçmişte Anayasa kitapçığının fırlatılması, 367 sıkıntısı ve birçok engeller çıkarttılar önümüze ancak yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

İki başlılık hiçbir zaman iyi değildir. Her kim olursa olsun ülkede iki başlılık sistemi ülkeyi iyi yerlere getirmez. Bir lideri halk seçtiyse bütün sorumluluk o liderdedir ve gelecekte de seçimde halkına hesap verecek olan o seçilen kişidir. İki başlılık sisteminde büyük problemler yaşanabiliyor, Bu da Başkanlık Sistemi ile uygun hale gelecektir.  

Türkiye Cumhuriyetinin halkıyla iradesini tam olarak sağlanması için bu sistem şarttır. Anayasa Değişikliği sistemi bazı kesimler tarafından manipüle edilmeye çalışılsa da Türk halkı artık gerçeği gördüğü ve bildiği için bu değişikliği tarihte görülmeyecek derecede evet oyu vereceğini tahmin ediyorum.

Çünkü eğer bu ülkedeki hain kesim bir şeyi karşı çıkıyorsa, bu ülkenin yararınadır. Dış mihrakları parti gruplarının karşı çıkması bu değişikliğin Türkiye’ye yarayacağının en büyük ispatlarından biridir. Şu anda yönetildiğimiz anayasa bir darbe anayasası ve artık gelişmiş bir çağ da yaşadığımız için bu kanunlar Türkiye’nin ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmiştir. Yeni değişiklik ile Türkiye’nin siyasi bağımsızlığının garanti altına allanacağını düşünüyorum.

Yeni Türkiye Sisteminde Anayasa Değişikliği ile hızlı karar alma mekanizmalarının aktif hale gelmesi ile birlikte daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir ekonomi ile birlikte Yeni Türkiye…

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.