“Başkanlık sistemi ülkeyi sıkıntıdan kurtarır”

“Başkanlık sistemi ülkeyi sıkıntıdan kurtarır”

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
“Başkanlık sistemi ülkeyi sıkıntıdan kurtarır”

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümetin ekonomik politikalarının yerinde ve zamanında uygulayarak başarı sağlandığını belirten AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Görgel, Başkanlık sistemi ile kuvvetlendirilen bir Türkiye’nin ilerisinin daha parlak olacağını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Görgel, Veysi Kaynak’ın Donanım ve Tecrübe olarak Türkiye ve Kahramanmaraş için vazgeçilmez bir isim olduğun belirtti.

2016 yılını değerlendirir misiniz?

14 yıllık AK Parti iktidarıyla her geçen yıl gelişmekte olan bir ülkeyiz. 2016 yılında öncelikle bölgemizde ve daha sonra dünya genelinde olanları göz önüne aldığımızda olumsuzluklara rağmen her gün büyümeye devam eden bir ülkeyiz. 15 Temmuz darbe girişimine rağmen de ülkemizin büyümekte olması bizim için çok sevindirici. Sınırdaki sorunlar ve içimizdeki FETÖ temizliği var, bu sorunları atlatırsak daha da gelişeceğimize inanıyorum. Ülkemiz zor koşullara rağmen büyümesiyle örnek oluşturacak düzeye geldi. 2016 yılında hem Türkiye hem de dünya zor şartlardan geçti. Ciddi anlamda dünyayı sarmalamış bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Ülkemizin iç temizliğiyle hep beraber uğraşıyoruz. İçimizdeki mikropları her yerden temizlemeye çalışıyoruz. Bu anlamda 2016’dan bu yükü devralmamış şekilde diğer yıla geçeceğiz. 2017 yılında bir nebze olsun hafiflemiş bir şekilde sorunların hepsine çözüm bulacağız. Çünkü hepimizin gördüğü şekilde Hükümetimiz çok büyük bir çaba ortaya koyuyor. 2017 yılının barış dolu bir yıl olmasını bekliyorum. İçimizdeki bu kanser hücrelerinin temizlenmesi ve toplumun daha da ileriye gittiği bir yıl bekliyorum.

Hükümetin ekonomik politikasıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Türkiye 2002 yılındaki krizle inanılmaz bir çıkmaza girmişti. Ama sonrasında yeni yatırımlar ve yeni anlayışla bir büyüme söz konusu oldu. Tabi ki bu büyümeyle beraber ülkemiz artık farklı bir katmana taşınmaya başladı. Büyüyoruz ama bir yerlerde bir tıkanıklık herkes tarafından görünüyor. Bunun bir sebebi var elbette, bunun yapısal bir tıkanıklık olduğu kanaatindeyiz.

Başkanlık Sistemi ve yeni Anayasa Sistemi Türkiye için gerekli mi?

Türkiye bir an önce bu var olan sisteminden kurtulmalı. Bunun sorunları son zamanlarda yaşanmamış olsa dahi yine bu halde Cumhurbaşkanımızın başbakanımızla iyi bir diyalog içerisinde olmasına rağmen sistemimizde tıkanıklıklar meydana geliyor. Bu sistem toplumun da istemediği bir sistem Toplum Cumhurbaşkanını seçerken aynı zamanda icrayı da Cumhurbaşkanına bırakmak istiyor. İnşallah hazırlanan bu taslakla beraber bu uygulamalar hayata geçecektir. Türkiye’nin var olan gelişiminde duraklamaya sebep olacak en büyük nedenlerden birisi şu anki sistem diye düşünüyorum. artık yapılacak hamleler daha hızlı ve yerinde olacak. Yeni gelecek olan bu sistem vazgeçilmez olacak.

Başkanlık sistemi gelirse Türkiye’nin dünya genelindeki artısı ne olur?

Son 14 yılda Türkiye dünyada çok farklı bir konuma geldi. Avrupa Birliğinin ve dünyanın bize olan tavrı ortada. Türkiye çok güçlü bir ülke. Ama Türkiye’nin bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesi lazım. İlk önce kendi iç huzurumuzu tam anlamıyla sistemsel olarak sağlamamız gerekir. Bunu toplumun kabul etmesi lazım. Ülkemizin bu sistemle sıkıntı çekmeyeceğinin bilinmesi lazım. Bu sistem üzerimizde oyun oynanmasına izin vermeyecek. Kültürümüzle, geçmişimizle, bakış açımızla ve insan kaynağımızla farklı bir güç durumundayız. Böyle güçlü olmamız kendini dünyanın sahibi sana ülkeler için bir tehdit oluşturuyor. Bu ülkeler ayağımızı kaydırmak için elinden geleni yapıyor.

Sizce başkanlık sistemine Kahramanmaraş halkı ne diyor?

Kahramanmaraş Türkiye’de rekorlar kıran bir il. Kahramanmaraş oy birliğiyle Başkanlık sistemine ‘evet’ diyeceği kanaatindeyim.

Kahramanmaraş siyaseti bugün zirve dönemi yaşıyor bir Başbakan Yardımcımız var bu Türkiye ve Kahramanmaraş için kazanım mıdır?

Kahramanmaraş şu anda bu güne kadar temsil edildiği makamlar içerisinde en yüksek biçimde temsil ediliyor. Bu bizim için onur verici bir hadise. İçimizden kendi şehrimizden birisinin Başbakan Yardımcısı olması çok olumlu bir durum. Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş’a emeği sinmiş biri olması ve yerel yönetimler tecrübesi olması Kahramanmaraş’ı gururlandırıyor. Hükümet anlamında baktığımız zaman birçok büyük görev tecrübesi olan inanılmaz bir donanıma sahip. Bu Kahramanmaraş için son derece mutluluk verici bir hadise. Daha öncesinde  önemli mevkilere sahip bakanlarımız ve milletvekillerimiz oldu. Bunlar şehrimize güç katıyor, aynı zamanda Başbakan Yardımcımız olması bize daha büyük bir güç katıyor. Bundan sonrası biraz da bizim elimizde, Projeler üretmemiz çok önemli, çünkü ne kadar proje götürdüysek hepsi yürürlüğe girdi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.