Bin 341 hayvancılık işletmesi tek çatı altında toplanıyor

Bin 341 hayvancılık işletmesi tek çatı altında toplanıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2017 11:49
Bin 341 hayvancılık işletmesi tek çatı altında toplanıyor

Tarıma dayalı ihtisas OSB'lerin kurulması için ilk adım Van'da atıldı. Buna göre ildeki bin 341 hayvancılık işletmesinin tek çatı altında toplanması planlanıyor.

Van şehir merkezinde yürütülen büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinin, Van Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) sürdürülmesi için ilk somut adımlar atıldı.

Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında, Van Ticaret ve Sanayi Odasında (VanTSO) düzenlenen ve VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yüzünzü Yıl (YYÜ) Rektörü Peyami Battal ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantıyla, Van’da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönündeki çalışmalara başlandı.

Toplantı açılışında konuşan Vali Taşyapan, OSB'ler hakkındaki kanuna eklenen yeni madde ile tarıma dayalı OSB’lerin de kurulabileceği şeklindeki düzenlemenin ardından, Van Tarıma Dayalı OSB’yi kurma yolundaki konuları görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Taşyapan, “Bugün burada Van Tarıma Dayalı OSB’yi kurma yönündeki irademizi ortaya koyacağız. Böylelikle şehir içinde kalan bin 341 aktif hayvancılık işletmesinin, OSB içerisindeki imkânlardan yararlanması sağlanacaktır” diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Yılların hayali Kümelenmiş Hayvancılık Bölgesi Van TSO'nun öncülüğünde hayat bulacak. Paydaşlarımız ile ortak hareket ederek bir aylık süre içerisinde Tarım Bakanlığı'na başvuru sürecini başlatacağız” dedi.

Toplantıda, Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van Büyükşehir Belediyesi, VanTSO, Van Ticaret Borsası (VanTB), Van Ziraat Odası, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Van Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin farklı hisse miktarlarıyla hızlı şekilde müteşebbis heyeti oluşturması ortak kararı da alındı. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.