Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Bir İkindi Serinliği

Hayatı ilk andan son ana kadar mücadele içerisinde geçiren insan; ikindi serinliği ile ne de güzel rahatlıyor. Farkına varıyor yaşamın gayesinin, ömrünün vuslata ermek üzere olduğunun.

Dahası serinlik öncesi yaşananların ne de zor bir sınav olduğunun, feleğin çemberinden geçenleri, insanın yüzüne vuran bunaltıcı sıcağın kalbini de daralttığının, bir nefesin; o serinlik veren nefesin ne muhteşem bir duygu olduğunun sır, ahfa gönül ile ilgili bilindiği halde bilinmeyen, işlenmeyen, uygulanmayan o derslerin dinginliği kendine getiriyor.

İşte bu serinlik…

ey insan!

İşte hayatın kargaşasında, zorlukların içerisinde imtihanın tam da olunduğu vakitteki sen: İnsan! Zaman daralıyor.

Haydi! Bir nefes ol, bir nefes al, bir nefes ver, nefesin nefisten arınık olsun, hidayet bulsun insanlık, rahatlasın ikindi serinliğiyle.

Ölüm ve hayatın son bulmasına bir çeyrek vakit kaldı. Sen hala eskilerde mi kaldın?

Kalk ve silkin, at sırtındaki malayani ne varsa, hırs, tamah, ego, haset, dedikodu, çekememekler ve kibir, riya ve ucub (kendini beğenme).

İçine çektiğin o nefesten al gücünü.

Savaş. Hem dış güçlerle, hem iç güçlerle.

Derya içre deryanın kıymetini bilme adına, farkındalık adına, yeniden başlama, iyiye ve güzele, taze niyetle değişimin tam da bu vakitte hayat kurtaracağını bilerek ASRA YEMİN OLSUN!

İkindiye yemin olsun!

Zamana yemin olsun!

Namaza.

Ömrün son çeyreğini hayatın sarmalında, işin gücün bitimine ramak kalmasına aldırmadan: Durul-diril-dinginleş. Dönme vaktinin farkına eriş, dur!

Fakat, gidişatın iyiye doğru olmadığının, verilen mühletin dolmak üzere olduğunun, haydi haydi bir tane daha diyen kapitalizmin, iştah açıcı - aşkla şevkle sana kazandırmak istediği varlığın, servetinin, senin faydana kullanmak adına izin verilmeyen malın, mülkün, bu izin vermeyenin yine sen ve nefis ve şeytan olduğunun farkına vara vara bir ikindi serinliği sana can ola. Cananı bula.

Elinin tersiyle ite dünyayı ve içindekileri. Kucağıyla çeke ahirette işine yarayacak serveti, evladı iyali, eşi, dostu.

Esiyorken ikindi vakti en güzel rüzgar, çek bir nefes daha. Nefsi terbiye etmek adına. Değişmiş olarak dön ve ver nefesini güle. Çek bir nefes, çık yola revan ol. Nefesin insanlara taze bir soluk olsun. İnsanları kurtuluşa eriştirmek nidasını geçir hayata.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.