‘Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir'

‘Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir'

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 11:03
‘Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir'

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da "Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cem'i Buluşması"nda konuşuyor.

Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cem'i Buluşması"nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İslam terörün, şiddetin, zorbalığın, ırkçılığın tam karşısındadır. İnsan hayatını ve insan hayatının dokunulmazlığını esas alan, masum bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir diyen şerefli bir dinin mensuplarıyız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

Demokrasi ve insan haklarının yerini bugün ırkçılık ve islamofobi almıştır. Bu durum insanlık adına Avrupa'nın geleceği adına üzüntü ve endişe vericidir. Umarız ki bu sapkınlığa karşı güçlü bir itiraz yükseltirken birileri de bizim yanımızda yer alır. Biz farklılıklarımızı insanlığın, medeniyetin zenginliği olarak görüyoruz. Bir örneğide benim. Alevi ve Sunni vatandaşların birarada yaşadığı bir köyde doğdum. Benim adımıda çok sevdiğimiz sevdikleri için adını verdiği komşumuzdan geldiğini sizlerle paylaşmak isterim. Biz birbirimizin çocuklarına ismini verecek kadar güçlü bir hukukla bağlıyız.

Havamıza toprağımıza suyumuza düşen cemreleri artık gönlümüze de düşürme zamanı gelmiştir. Bugün Peygamber efendimizin can yoldaşı ve İslam'ın en önemli kahramanı Hz. Ali efendimizin de doğum günüdür. Bütün Türk dünyası yeni bir güne Hz. Ali'nin doğum gününü kutlarcasına büyük bir neşeyle kavuşuyor. Herkes bilir ki Hz Ali, İslam dünyasının en önemli şahsiyetlerinden biridir. Bu genç kahraman öldürülme tehlikesini bile bile o peygamber efendimizin bütün savaşlarında en ön safta yer aldı. Küfre ve zulme karşı İslamın aydınlık yüzü oldu. Bu yüzdendir ki Hz Muhammed, "Ben kimin mevlası ise Hz. Ali de onun mevlasıdır" demişti. Bu yüzden bizde duyduk ve uyduk diyoruz. Hz Muhammed bizim son peygamberimiz. Duyduk ve uyduk. Hz. Ali İslam'ın kılıcı ve ahlak abidesiydi. Onun şehadeti bütün İslam dünyasının yüreğini sızlattığı gibi Hz Hüseyin'in şehadeti de yüreklerimizi yaktı kavurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.