Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’nden Muharrem İnce’ye büyük tepki

Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Alper Erşahan, yazılı bir açıklama yaparak CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Kahramanmaraş’ın kültürel değerlerine hakaret içeren mesajını kınadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2017 17:01
Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’nden Muharrem İnce’ye büyük tepki

Başkan Erşahan, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta sonu CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tarafından Twitter üzerinden yapılan bir yorumda Kahramanmaraş’ın kültürel mirasının konu edilerek hakaret içerikli bir paylaşım yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Kurtuluş savaşında aziz şehitlerimizin üniforma olarak kullandığı ve gururla taşıdığı kıyafetleri, bugün onların torunları tüm dünyaya duyurmak için büyük bir çaba harcamaktadır. Bu derin anlam ve manayı göz ardı ederek düşüncesizce yapılan yorumlar, aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmakta ve torunlarının kalbini kırmaktadır. Bu yorumu yapan kişinin bir milletvekili olması ve toplumun değerlerini görmezden gelmesi de ayrıca konu edilmesi gereken bir husustur.
Kurtuluş savaşında atalarının üzerinde taşıdığı kıyafetleri bugün onların torunları olan dondurmacılarımız gururla taşımaktadır. Bu aziz kıyafeti düşüncesizce yorumuna taşıyan milletvekili, buradaki derin anlam ve manayı bilemediği gibi, onların torunlarının hislerini de asla anlayamaz ve bilemez. Kaldı ki bu şahsiyet Myanmar’da katledilen Arakan’lı Müslümanları da terörist olarak nitelendirmiştir. Bu düşünceye sahip birinin bir toplumun kültürel değerlerini anlaması da çok mümkün değildir. Siyasi olarak gündeme gelmek için yapılan bu düşüncesiz yorumların milletin gözünde hiçbir değeri ve hükmü yoktur. Yapılan bu yorumlar özellikle de ana muhalefet partisine mensup bir kişi tarafından yapılması da son derece düşündürücüdür. Atalarımızın kefeni olan çete kıyafetlerimizi aşağılayarak yorumlarına katanları bizlerde tutarsızca hareket eden palyaçolara benzetiyoruz. Fetih ruhuyla çıktığımız bu yolda atalarımızın mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Her biri gönül fetih etmek için yola çıkan dondurmacılarımızın ve taşıdıkları kültürel mirasımızın daima yanındayız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.