Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın

Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

15 Temmuz Darbe Girişiminin milli birlik ve beraberlik duygusunu tekrar kazanmamıza neden olduğunu belirten AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Sorularımızı yanıtlayan Yunus Kaan Kısaca; “Halk liderine göre hareket ediyor. Lider dik durursa halk da dik duruyor” dedi.

15 Temmuz Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz bize neler kazandırdı neler kaybettirdi?

15 Temmuz bizim kaybetmiş olduğumuz milli birlik ve beraberlik duygusunu tekrar kazanmamıza neden oldu. Özellikle son dönemlerde siyasetin birbirine girmesi çok artmıştı ve siyasetçiler birbirleriyle artık konuşmamaya başlamıştı. Ama 15 Temmuzda vatan için kol kola beraber gezdiklerini gördük. Birlikte insanların fikirlerini dinleyerek milli birlik ve beraberlik duygusunu artırdılar. Türk milletinin parasıyla alınan silahların Türk milletine doğrulması kara bir leke olarak tarihimizde kaldı. İnşallah bundan sonra böyle üzücü olaylar yaşamayız. Bundan sonraki süreçte birlik ve beraberliğimiz bozulmasın.

Milli birlik ve beraberlik bir yıllık bir sürenin ardından hala devam ediyor mu? Bu süreç yeni nesillerimize nasıl aktarılmalı?

İnsanlar 15 Temmuz bilincini kaybetmeyip ona göre davranırlarsa yeni nesillere de onu aktarmış olurlar. Biz yeni nesilden bir kere daha umutlandık. Kılık kıyafetine bakarak vatanı için hiç bir şey yapmayacağı düşünülen gençlerin tankın üzerine çıktığını gördük. Yeter ki milli bir mesele olsun hepimizin tek bilek olduğunu gördük.

Türkiye Cumhuriyeti döneminde birçok darbe ve darbe girişimleri oldu. İlk defa bir ülkenin lideri halkı sokağa çağırdı. Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırmasında darbenin engellenmesinin etkisi nedir?

Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa çağırmasının darbenin püskürtülmesinde yüzde yüz etkisi olmuştur. Adnan Menderes döneminde halktan bir tepki gelmediği için idam kararı verdiler. Halk liderine göre hareket ediyor. Lider dik durursa halk da dik duruyor. Şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Doğrunun her zaman yanında olup, yanlışın da her zaman karşısında durduğu için halkımız onu çok seviyor. Cumhurbaşkanımızın mitinglerde her zaman tek bayrak, tek devlet, tek vatan söylemleri insanlarımız üstünde çok etkili oldu ve bunun yansımasını gördük.

15 Temmuz gecesi Elbistan durumlar nasıldı? Darbe girişimine karşı halkın tepkisi nasıl oldu?

Öncelikle Elbistan halkına dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkesin meydanlarda tek yumruk olduğunu gördük. İnsanlarımız çok öfkeliydi. Aynı zamanda bu ülkeyi canımız pahasına kimseye bırakmayacağız algısı vardı. İnşallah ülkemiz böyle acıları bir daha yaşamaz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah ailelerine sabır versin.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.