BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE LİDERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE LİDERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2017 16:57
BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE LİDERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

 “En çok kahramanlığa imza atan millet Türk milletidir” diyerek sorularımızı yanıtlamaya başlayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümüne ilişkin özel açıklamalarda bulundu.  Mehmet Fatih Güven “pirincin içindeki taşlar ayıklanıyor” diyerek FETÖ operasyonları hakkında değerlendirme yaptı.

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden bir yıl geçti. darbe girişiminin bize kazandırdıkları ve kaybettirdikleri nelerdir?

15 Temmuz akşamı yaşananları Allah bir daha bize yaşatmasın. Türk milleti tarihi boyunca en çok kahramanlığa imza atan bir millettir. Bu coğrafyada ayakta durmamızı istemiyorlar. 15 Temmuz gecesi Kahraman Türk milletinin hareketi tarihte az görülen bir harekettir. Bu harekette Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın etkisi çok büyük oldu. Partili olmayanlar bile bu çağrıya kulak verdiler ve sokağa döküldüler. Devam eden operasyonlar nedeniyle karşı taraf da rahat durmuyor. Pirincin içindeki taşlar ayıklanmaya çalışılıyor. Yargıların hızla sonuçlanması gerekiyor. Bu terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin yakalanması ve yurt dışına kaçanların adalete teslim edilmesi lazım. Bu işin gerçek idarecileri dışarıda geziyorlar. Hükümetimizin dışarıya yönelik çalışmaları var. Bunlar kamuoyu ile paylaşılırsa işlemler daha da hızlanacak. Bu örgüt öyle bir örgüt ki Cumhurbaşkanımız haşhaşı benzetmesi yapmıştı. Cumhurbaşkanımızın bu benzetmesi az bile kalıyor. Bir üniversite öğretim üyesi kaçtı. Bunların çok derin yapıları var. Bir astsubay tüm ege bölgesinin imamı çıkıyor.

15 Temmuzun bize kazandırdığı milli birlik ve beraberlik duygusu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Allah bize direnç gücü verdi ve direnin dedi. Biz de 15 temmuz gecesi direncimizi başlatarak bu hain girişimi engelledik. Devamı bize nasip olacaktır. 15 Temmuzda biz liderin önemini gördük. Cumhurbaşkanımız başımızdan giderse aynı şeyler olacak korkusu var. Cumhurbaşkanımız o emri vermeseydi belki de püskürtmeyi başaramayacaktık.

İlk defa bir lider darbe girişimi sırasında halkı sokağa çağırdı. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Ben ilk defa bir liderin halkı sokağa çağırdığına şahit oldum. Cumhurbaşkanımız çağırmasaydı bu kadar insan sokağa dökülmezdi. Liderlik karizmasına sahip bir insan ve kendi canını hiçe saymış bir şekilde sokaklara çıkmasaydı kimse sokağa çıkmazdı. En önden komutan gidecek askeri peşinden gelecek. Cumhurbaşkanımız sokağa çıkın çağrısı yapınca bu söz aklıma geldi ve peşinden gittik. Bir siyasi partinin genel başkanı olmak o insanı lider yapmıyor. Lider sonradan olunmaz, doğuştan olunur. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin.

15 Temmuzda milli bir ruh ortaya çıktı. Bu milli ruhu gelecek nesillere nasıl aktarmalıyız?

İzzetli ve şerefli bir toplumuz. Bizim tek dezavantajımız genç nesilin görsel düşünüp görsel yaşaması. Bu süreci gençlere aktarmamız lazım. Görsel yöntemle bunu yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Bunları sergi, tiyatro, sinema filmleri ile yapabiliriz. Milli ruhumuzu ortaya çıkaracak çalışmalar yapmamız lazım. Özel araştırma yapmayan insanlar Abdülhamit’in büyüklüğünü yeni anlıyorlar, bunlar görsel eğitimler ve diziler sayesinde oluyor.

15 Temmuz gecesi Afşin ne durumdaydı. Değerlendirme yapabilir misiniz?

Tamamıyla bir şok yaşadık, ne yapmamız gerektiği konusunda tereddütler vardı. Bir saatlik bir süre ilçe başkanlığımızda bekledik. Köşe başlarına güvendiğimiz insanları yerleştirdik. Sonrasında Cumhurbaşkanımızdan sokağa çıkın emri geldi. Belediye binamızı açtık ve camilerimizde salalar okutmaya başladık. Camilerimizi açmak istemediler kapıları kırmak zorunda kaldık. Bazı bürokrasiler telefonlarını kapattı. Gece 3 civarında en uzak köyümüzden insanlar bir şekilde indiler. Diyanetin anons sistemine girdik, izin verilmemesine rağmen. İnsanlara duyurular yaptım. O gece Afşin halkı coşku ve kızgınlıkla indi. Darbe girişimine karşı kızgınlıkla müthiş bir kalabalığa şahit olduk. 7’den 70’e her çeşit insanımız vardı. Farklı kaygıları olan insanlar biraz beklediler. Halkımızın coşkusu ve kararlılığı mükemmeldi. Burada bir problem yok başka illere gidip destek olsak mı diye düşündük. Buna engel olmamız lazımdı, başardık.

Coğrafyamızda çok önemli hadiseler meydana geliyor. Özellikle batılı ülkeler planlar yapıyor ve bunların karşısında dimdik duran tek ülke Türkiye. Dünya düzeni yeniden kuruluyor, bunu bizden önce liderimiz gördü. Emperyalist devletlerin kurduğu örgütler daha fazla ilerleyemiyor. Türk halkının bunu görmesi ve buna göre tek vücut olması çok önemli. Yeniden İslam toplumunun lideri olmamız için bu görev inşallah bize verildi. Birlik beraberlik içinde olup, liderimize güvenmemiz lazım. Halka dayanan bir lidere dünya dayanamaz. Halk tarafından kırılmalar olabilir ama buna rağmen yolumuza devam edeceğiz.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.