Biz devletsiz, vatansız yaşayamayız

Biz devletsiz, vatansız yaşayamayız

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Biz devletsiz, vatansız yaşayamayız

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

Almir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yıldönümüne ilişkin sorularımızı yanıtladı. Türkiye’nin gelişmesi için önünde engel olabilecek her şeyin ortadan kalkacağına değinen Ali Özdemir, “15 Temmuzda devletin ve milletin birliği ile Çanakkale Zaferinin bir örneğini yaşamış olduk” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz bize neler kazandırdı, neler kaybettirdi?

Hayır gibi görünen bazı şeylerin altından şer, şer gibi görünen bazı şeylerin altından hayır çıkabilir. Bu darbe girişimi maalesef çok büyük bir ihanetin göstergesiydi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile halkın sokağa inmesinden sonra bu bertaraf edildi. Bizim için yeni bir kurtuluş oldu. Ülkemizin ayağa kalkması ve yeni neslin gözünü açması için fırsat oldu. Ülkemiz içerisinde konuşlanmış terör örgütlerinin birçoğu yoğun çalışma ile temizlendi. Artık ülkemizin ayağa kalkması için engel olarak görünenlerin hepsi ortadan kalkacak. 15 Temmuz bizim için sıkıntı olarak görülse de bir dirilişe vesile oldu. Birinci yılın sonunda kazanımlarla bir yılı tamamladığımıza inanıyorum.

Ardımızdan gelen koca bir nesil var. 15 Temmuz Darbe Girişimi gelecek nesillere nasıl aktarılmalıdır, bu konuda fikir ve düşünceleriniz nelerdir?

Bizim zamanımızda devletimizden korkulurdu. Ama son zamanlarda ülkemize değer verme algısı tamamen azalmıştı. Dünya küçük bir köy haline geldi. İnsanlar olaylara global bakıyorlar ve ülkesiz de yaşarız gözüyle bakıyorlar. Ama bizde bu böyle değil. Biz devletsiz, vatansız yaşayamayız. Biz bunu şükürler olsun ki kazasız belasız atlattık. Vatansız, devletsiz, milletsiz, bayraksız bu hayat yürümez. Yeni nesil bunu çok daha iyi anladı. Şimdi vatan millet sevgisi oluştu. Bu yönden çok büyük bir kazanım elde etmiş bulunmaktayız.

15 Temmuz Darbe Girişimi bizde neler değiştirdi?

15 Temmuz bize milli ruhu kattı. Bir liderin bizim için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Doğru hamlelerin zamanında yapılarak tehlikeleri nasıl atacağımızı gösterdi. Bizim tarihimiz savaş kazanımlarıyla dolu. 15 Temmuzda da devletin ve milletin birlikteliği ile Çanakkale Zaferinin bir örneğini yaşamış olduk. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.