BİZ HALKA UZAK DEĞİLİZ HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

BİZ HALKA UZAK DEĞİLİZ HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
BİZ HALKA UZAK DEĞİLİZ HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

 MUZAFFER TAŞÇI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY ADAYI

 

MUZAFFER TAŞCI KİMDİR? KISA BİR ÖZ GEÇMİŞLE BAŞLAYALIM?

 

1954 Kahramanmaraş doğumluyum ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip Lisesini Kahramanmaraş’ta bitirdim. Eğitim Fakültesini Gaziantep’te bitirdim. Fakat 7 yaşından beri tüccarlık ve esnaflıkla uğraşıyorum. Hem okudum hem çalıştım. 2 yıl dershanelerde bulundum. Bir takım özel kuruluşlarda sivil toplum örgütlerinde görev aldım. Ticaret Sanayi Odasında 2 dönem meclis üyeliği yaptım. MÜSİAD Kahramanmaraş ilk kurucularındanım.

 

 

SİYASETLE NE ZAMANDIR İLGİLENİYORSUNUZ?

 

Ben 1970’lerde eğitim fakültesinde başladım. Fakat eğitim fakültesinde o zaman şartlar ülkücüydü biz ülkücüydük. Milli Türk Talebe Birliğinin de vazgeçilmez bir üyesiydik zaten Necip Fazıl Kısakürek hocamız bu iki yolu birleştirmek için çok büyük mücadele verdi. Biz o mücadelenin içerisinde bulunduk. Biz devamlı muhafazakâr olarak aktif siyasetin içinde olduk. ANAP’ta da görev aldık. BBP de ben 7 yıl il yönetim kurulu üyeliği yaptım AK Partinin de ilk kurucularındanım. Tayyip Bey ceza evinden çıktığında ilk defa kucaklayıp Kahramanmaraş’a MÜSİAD olarak bizler getirdik. Hem biz bu yolun yolcusuyuz, canımızı da biz bu yolda veririz rabbimden hayırlısını diliyoruz. Kahramanmaraş’la rabbim nasip ederse biz bu yola çıktık. Rabbim ’de nasip ettiyse bizim ufkumuz vizyonumuz Allaha sığınarak konuşuyorum tartışılmaz yani biz kendimize güveniyoruz. Kahramanmaraş’ımız eskisi gibi değil. Kahramanmaraş’ımızın insanları da artık uyandı. Ben bu zamana kadar gelen gerek milletvekilleri gerek belediye başkanlarını hiçbir zaman küçümsemedim onlarda kendilerine göre bir şeyler yapmaya çalıştı. Fakat biz bir Gaziantep, bir Adana, Bir Kayseri çevre illere baktığımız zaman onlar bizleri geçti Kahramanmaraş’ımız her şeye layık havasıyla suyuyla iklimiyle arazisiyle Türkiye’nin hatta Dünyanın nadide şehirlerinden biri. Ama gel görelim ki nasıl olduysa Kahramanmaraş’ımız kendi kabuğunu yırtıp bir yerlere gelemedi geçmişte yaşadığımız olaylarında bunda etkisi büyük Kahramanmaraş’ta bir Maraş olayları yaşadık o bizi bir 30 yıl geriye vurdu.

 

 

NEDEN AK PARTİ? AKPARTİDE NEZAMANDIR VARSINIZ?

 

Biz şimdi 2000 yıllarını yaşadık o kriz dönemlerini yaşadık, o koalisyon dönemlerini yaşadık. Biz Kahramanmaraş’ta gıda da dört tane büyük toptancı varsa biri bizdik. Biz o dönemde bütün servetimizi kayıp ettik, hayatımızı bitirdik çoluğumuzun çocuğumuzun istikbali prangaya bağlandı yani biz o dönemi görüp de ondan sonra, başka yöne başka yere geçemezdik. Yani Allah razı olsun Tayyib Bey Türkiye’nin ufkunu değiştirdi. Türkiye’mizi bir yere getirdi Allah ondan razı olsun. Türkiye’miz dünyanın zaten şuanda sayılı ülkelerinden, inşallah daha ön sıralarına geçecek. Orta Doğunun vazgeçilmez bir ülkesiyiz inşallah emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.

 

NEDEN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUNUZ?

 

Kahramanmaraş’ta. Biz halka uzak değiliz halkımızla iç içeyiz. Yaptığımız tüm şeylerde hep öncülük yapmaya çalıştık yani ilkleri yapmaya çalıştık. Ben Kahramanmaraş’ın tüm yöresini tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmaya çalıştım, halada biz bu yöresel ürünler üzerine çalışmaktayız. Allah nasip ederse de biz bu büyükşehir’ e aday adayı oluk. Büyükşehrimizde çok yapılacak işler var. Çevre illerimize göre biz çok gerideyiz. Gelen gerek belediye başkanları kardeşlerimiz gerekse milletvekillerimiz onlarda tabi kendilerine göre bir şeyler yapıyor. Fakat bizim bu memleketimiz çok şeylere layıktır. Bizim zaten bir otobanımız 45 kilometre ileriden gitmesiyle bütün bağlarımız koptu. Bir Maraş olayları yaşadık o bizi zaten bir 30 sene geriye vurdu, biz bu kanayan yarayı bu açılan yarayı bir nebze kapatmak için Allah nasip ederse bir yola çıktık. Tabii ekibimizde olacak burada yani biz bunu başaracağımıza inanıyoruz yani bu memleketin bu vatandaşın dertlerinden bizler anlarız. Neden? Bu memleketin dertleriyle zaten 7 yaşından belli hem hal olmuş insanız. Yani sivil toplum örgütlerinde gerek muhafazakâr partilerde biz hep görev aldık hep bir nefer olarak çalışmaya çalıştık. Yine çalışacağız rabbimde nasip ettiyse biz bu yola koyulduk.

 

PROJELERDEN BAHSETMEK İSTERMİSİNİZ?

 

Bak şimdi şehrimiz sürekli batıya doğru ilerliyor şuanda arsa kalmadı Hasancıklı Kılavuzluyu geçti millet arsa bulamıyor. Bak benim doğu kentten başka orda bir yapılanma olduğu küçük bir cılız kaldı ora. Orda binlerce dönüm arazi boş bu arazilerde tarım arazisi olmayan araziler Allah nasip ederse alt yapıyı yapıp yollar açacağız ve bir şehirde oraya kuracağız bunu bu hale getireceğiz,

İlçelerimizi de buna dahil edeceğiz. İlçelerimizi biz belde olarak, beldelerimizi mahalle olarak, mahalleleri kendi köyümüz olarak, kendi köyümüzü de kendi evimiz olarak kabul edip kendi sokağımız olarak kabul edip sokaklarımızı da kendi evimiz olarak kabul edip böyle bir mücadele vereceğiz böyle bir hizmet götüreceğiz Allah nasip ederse. Biz bu yola boşa çıkmadık rabbim nasip ederse projelerimizi göreceksiniz. Yani projelerim 146 adettir. Yani bunu daha da fazlalaştırabiliriz biz bunu 146 da noktaladık Allah nasip ederse bir birinden büyük ve bir birinden güzel milletin bu olur mu diyeceği projelere inşallah nokta koyacağız ve mücadeleye böyle başlayacağız.

Bu belki herkese hayal gelebilir otobanı Allah nasip ederse Aksu Köprüsünden geçireceğiz bu bir hayal değildir. Çünkü benim şehrim bu bedeli ödüyor zaten biz bunu iktidarımızdan hükümetimizden isteyeceğiz. Çünkü Kahramanmaraş buna layıktır Allah nasip ederse bölgesel havaalanı bizim hayalimizdir.  İkincisi başlamak üzere olan ikinci üçüncü dördüncü organizeyi mutlaka kuracağız, yani bunlar büyük projelerimizden biridir. Şimdi ben bunların hepsini saymayacağım biz bunu bir kitapçık haline, broşür halinde, katalog halinde Allah nasip ederse 60 bin eve biz projelerimizi dağıtmayı düşünüyoruz, iş yerlerine ve konutlara rabbim nasip ederse biz bunu yapacağız. Ondan sonra rabbimin teveccühü neyse halkımızın da teveccühü neyse ona göre hareket edeceğiz.

 

EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ HER HANGİ BİR ŞEY VAR MI?


Yolumuz daha erken Allah nasip ederse bu köprünün altında çok sular akar. Zaten Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanlığına birçok kardeşimizin ismi geçiyor. Biz isteriz ki fazla adaylar çıksın vatandaşımız bunu değerlendirsin rabbimde hangimizin hakkında daha hayırlıysa vatandaşımızın ve memleketimizin hakkında hangi kardeşimiz hayırlıysa ona nasip etsin inşallah hayırlara vesile olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.