“Bizler ticarette örnek olacağız”

TÜMSİAD çatısı altında yeni bir yapı olarak kendini gösteren Genç TÜMSİAD Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Türkkorur düzenlediği kahvaltı programı ile hem dernek hakkında bilgiler verdi hem de işbirliği çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2018 12:30
“Bizler ticarette örnek olacağız”

Programda konuşan Türkkorur, “Bizler ticarette örnek olacağız” dedi.

Kahramanmaraş’ın önemli isimlerinin katıldığı program da TÜMSİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Adnan Toprak ve Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek birer konuşma yaptılar. Adnan Toprak yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işbirliği çağrısı üzerine artık daha fazla sorumlulukları olduğunu hatırlatarak ‘Artık daha fazla çalışacağız, üreteceğiz ve satacağız’ dedi. Toprak konuşmasının devamında şunları söyledi:

bizler-ticarette-ornek-olacagiz2.jpg

“Ülkemizin yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen TÜMSİAD 2023 hedeflerinden asla vazgeçmemiştir. Artık daha fazla çalışacağız, üreteceğiz ve satacağız. Ülkemize ve şehrimize katma değer üretmeye devam edeceğiz.

Önceki ay cumhurbaşkanımızın TÜMSİAD toplantısında yaptığı konuşma beni çok etkiledi. Şunu söyledi ‘TÜMSİAD'ın yol arkadaşlığı bizim için çok önemli. Ülkemizde önemli bir boşluğu doldurmuştur. Bundan sonrada işbirliğimiz aynen devam edecektir.’ Bu cümleler bizde ki sorumluluk duygusu daha da arttırdı.”

TÜMSİAD yapısında ciddi değişiklik kararı aldıklarını açıklayan Toprak derneğin yeni yapısı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Cumhurbaşkanımızın derneğimizle alakalı kamu yararına bir dernek olması yönünde bir tavsiyesi vardı. Bizlerde bu tavsiyeyi doğru bulduk. Bundan dolayı da türkiye genelinde alt yapı eksikliklerimizi gidermek konusunda bir çalışmaya girdik. Bu anlamda da Kahramanmaraş teşkilatı bağımsız denetçiler tarafından denetlendi ve herhangi bir eksiğimiz bulunamadı. Bu durumdan ötürü gurur duyuyoruz. 2018’in sonuna doğru da kamu yararına faaliyet gösteren bir STK olacağımızı da ümit ediyoruz.

Şuan yurt içinde 52 şube yurt dışında ise 10 şubemiz var. Derneğimizin kurumsal yapısında 6 tane komisyon var. Bu komisyonlar 5 kişilik heyetlerden oluşuyor. Bu 6 komisyona bu yıl bir yenisi eklendi o da GENÇ TÜMSİAD. Bu yıl içinde Kahramanmaraş’ın 5 ilçesinde teşkilatlanmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizde üye sayımızın da ikiye katlanacağı ümidindeyiz.”

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek yaptığı konuşmada ise ticaret erbabı genç işadamlarına yönelik temennilerini dile getirdi. Mahçiçek şöyle konuştu:

bizler-ticarette-ornek-olacagiz12.jpg

“Türkiye’nin itibarı sizlerle birlikte yükseliyor. Uluslararası ölçekte baktığınızda zaman Türkiye artık farklı bir konumda Allaha şükür dolayısıyla bu bizleri mutlu ediyor. Tabi ki yaptığımız çalışmalarda biz hep Müslümanlar olarak elhamdülillah inançlı insanlar olarak ölçülerimiz belli aslında onları uygulayabilsek zaten sıkıntı kalmayacak. İşte çok basit diyoruz ki bizim inancımızdaki ölçü nedir çalışanlarımıza terleri kurumadan hakkını ödeyin bu ölçüyü getirebilsek çalışma alanında hiç sıkıntı kalmayacak ama bize çalışma alanında sıkıntılı şeyler yüklemişler. Bunların adına sendika demişler. Farklı amaçlar onlarında özel kanunlar çıkartmışlar. Kendi sistemleri üzerinde o sistemin yan parçaları olarak neleri düşünüyorlarsa onları koymuşlar. Yani artık Anadolu sermayesi kendi zekasıyla kendi birikimiyle bunları başarmak durumundadır.”

Ülkemiz içinde temennilerde bulunan başkan Mahçiçek sivil toplum ve sendikaları değerlendirdi. Üniversiteleri de eleştiren Mahçiçek üretime vurgu yaptı.

“Bu ülkenin ne ihtiyacı varsa hangi sektörde açıklarımız varsa o alanlarda bizler öncü olmalıyız yani bu arkadaşlar bu iş yapıyor hem de en iyisini yapıyor dedirtmemiz lazım bunu böyle inşallah gerçekleştirebilirsek. Türkiye’nin de büyük bir lideri var temenni ederiz ki bundan sonrada iyi güzel böyle yiğit liderler yetiştirebiliriz.

 Aslında esas olanda odur insan yetiştirmektir. Ben bu bağlamda eskiden sizin gibi sivil toplum örgütlerimizin hem bu sektörel bazlarda kendi önünü açacak çalışmalar hem de bilim alanında kendi içimizden seçeceğimiz ya da kendi çocuklarımızın içinden seçeceğimiz kabiliyetli çocuklarımızı yurt dışı doktora programlarına göndermemiz gerekir diye düşünüyorum.

 Üniversitelerde ciddi bir eksiğimiz var. Aslında bilim adamı oralardan yetişir, araştırmacılar oralardan yetişir ama bizim o alanlarda bunu kabul edelim eksiğimiz var. Eskiden Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) vardı hep devletten alır yerdi. Şimdi üniversitelerimiz hepsini demeyelim ama önemli bir kısmı bir şey üretmiyor bu eski KİT’ler konumuna gelmiş maalesef. Bir şey üretmeden ülkenin kaynaklarını harcayıp duruyoruz. Gerçekten bu ülkenin içinden çıkmış ülkenin kaderiyle kendi kaderini birleştirmiş ülkenin manevi dünyasıyla kendi manevi dünyasını bütünleştirmiş sizler gibi bizler gibi ülke için çalışan kadroların hangi alanda eksiğimiz var ise o alanda bilim adamı yetiştirmede bizlerin öncü olması lazım. Mesela bizim şimdi yasal yetkimiz olsa ben her sene 20 tane 30 tane kabiliyetli çocuğu seçip göndereceğim ama öyle bir yasal yetkimiz yok ama sivil toplum örgütlerimizin önünde bir engel yok bunları yapabiliriz gerçekten şimdi hiçbir şey kendiliğinden olmuyor.”

Genç TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Türkkorur yaptığı konuşmada derneğin misyon ve vizyonuna vurgu yaptı. Türkkorur,

“Genç TÜMSİAD bir misyon ve vizyon ile yola çıktı. Vatanına milletine bağlı, helale harama dikkat eden gençler yetiştirmektir. Vizyonumuzda kaliteli hizmet veren ufku geniş vizyoner misyoner işadamları yetiştirmek. Bakın bu çok önemli. Endonezya örneğini verebiliriz. Bir Müslüman tüccarın oradaki halka davranışı adaleti helale harama dikkat etmesi tüm ülkenin akın akın Müslüman olmasına vesile olmuştur. Bizler ticarette örnek olacağız.

Düzenli programlar yapacağız. Aktiviteler düzenleyeceğiz sosyal faaliyetlerde bulunacağız. Yurt içi yurt dışı geziler planlayacağız. Gençlerimizi en güzel şekilde hayata ve ticarete hazırlamaya talip olduk. Tabi bu konuda herkes çalışacak. Hepimiz görevliyiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.