BÖLGEMİZİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ!

AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Arıkan, “Bölgede öncelikle az gelişmişlik problemi var” dedi…

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
BÖLGEMİZİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ!

 Bölgemizin problemlerini çözeceğiz!

 

 

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi’ne ilk başkan olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunan İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Arıkan, bölgenin problemlerinin çözüleceğini söyledi.

Dulkadiroğlu’nu “Bölgede öncelikle az gelişmişlik problemi var. Bölgede ki eski yapıların kent dönüşüme ihtiyacı var. Ulaşım problemi var. Alt yapı problemleri var” olarak değerlendiren Ahmet Arıkan, sorularımızı cevaplandırdı.

 

NEDEN ADAY OLDUNUZ?

 

25yıllık siyasi hayatımda ki bilgi birikimleri şehrimizin gelişmesine, tanıtılmasına ve şehrimize katkı sağlamak için aday oldum. Dulkadiroğlu bölgesinin Onikişubat bölgesine göre daha fazla hizmete ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için bu bölgeyi seçtim. Yani zoru seçtim Allah nasip ederde aday olursak bölgenin insanlarıyla birlikte ortak akılla bölgenin sorunlarını çözmeye talibim. Tabi ki bu Dulkadiroğlu Belediyesinin tek başına çözebileceği bir problem değil. Biz göreve gelirsek partimizle, siyasilerimizle ve büyükşehir belediyesiyle koordinatlı bir şekil de bölgemizin problemlerini çözeceğiz.

 

BÖLGENİN EKSİKLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

 

Bölgede öncelikle az gelişmişlik problemi var. Bölgede ki eski yapıların kent dönüşüme ihtiyacı var. Ulaşım problemi var. Alt yapı problemleri var. Bölgede genç nüfusun fazla olduğunu biliyoruz. Bu gençlere yönelik sosyal alt yapıların yetersiz olduğunu yaptığımız görüşmeler de gözlemledik. Eğitim eksikliklerini biliyoruz. Germenikya Antik Kentin bölgeye ve Kahramanmaraş’a sosyal ve ekonomik yönden neler katacağını müsaide ediyoruz.

 

PROJELERİNİZ ARASINDA NELER VAR?

 

Bölgenin problemlerini bölgenin insanlarıyla birlikte çözebilmek için Dulkadiroğlu İlçe Danışma Meclisi kurarak bölgenin problemlerini ortak akılla çözmek.  Germenikya Antik Kentinin turizme kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kamu kampüsü oluşturarak insanlarımızın devlet le olan işlerini aynı bölgede çözmelerini sağlayacağız. Kentsel dönüşüme bölgedeki yıpranmış yapıları imara uygun hale getirip ıslahını sağlayacağız. Bölgede ki gençlerin kendin daha iyi yetiştirebilmesi için bölgede gençlik merkezleri oluşturacağız.

Köy imar alanlarını tüm köylere mutlaka yaparak bundan sonra ki yapılaşmanın imara uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Esnaflarımızın problemlerine acil çözümler üreteceğiz. Doğu bölgesine hitap eden köy garajı ve hayvan pazarı oluşturarak bölge insanına ekonomik katkılar sağlayacağız. Köylerin yollarını, içme suyu ihtiyacını, Köy içlerini yaşanabilir hale getirilmesini ve kanalizasyon problemlerine acil çözümler üreteceğiz.

Çağlayancerit yol bağlantısı yaparak hem ilçe bağlantısının çözümü hem de bu yol sayesinde Bertiz Köylerinin ulaşımına katkı sağlayacak. Küçük sanayi sitesine bakım ve onarım ve bunu yanında yeni sanayinin alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili çalışmalarımız olacaktır. Daha üzerinde çalıştığımız onlarca projemiz var. Biz göreve geldiğimizde inşallah projelerimizi acilen hayata geçirmek ilk işimiz olacak.

 

AK PARTİ’Yİ KAHRAMANMARAŞ’TA NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

 

AK Parti başbakanımız ve etrafında ki samimi insanların insanüstü gayretleriyle ülkemizi dünya da bir marka haline getirdiler ve bu çabalarına her gün yeni katkılar ekleyerek ülkemizin dünyada ki itibarını en üst seviyeye çıkardılar. Allah onlardan razı olsun. Bende AK Partimizin ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de halkımızın desteğini ve güvenini arkasına alacağına inanıyorum. Gerek milletvekillerimiz gerekse teşkilatımızın gayretli çabalarının AK Partiyi şehrimizde çok daha iyi yerlere taşıyacağına canı gönülden inanıyorum.

 Biz göreve gelirsek, rabbim bize nasip ederse teşkilatımız, milletvekillerimiz ve büyükşehir belediyemizle birlikte koordine olarak bölgemizin sorunlarını uyum içerisinde çözeceğiz. Tüm vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki bölgenin tüm problemlerini biliyoruz, mümkün olan en kısa zaman da çözeceğiz. Samimiyiz ve şehrimizi önemsiyoruz. Sonu ne olursa olsun her zaman teşkilatımızla bir olacağız, birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sonucun şehrimiz için en hayırlı olmasını yüce Allahtan diliyor, tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.

 

AHMET ARIKAN KİMDİR?

 

1960 yılında Kahramanmaraş Turan Mahallesi’nde doğdu. İlk, Orta, Lise ve yükseköğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Uzun yıllar siyasi hayatın içinde olan Ahmet Arıkan;  1999,2004 ve 2004, 2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yaptı. Bu süre içerisinde 2002,2004 yılları arasında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği. 2006,2009 yılları arasında belediye Encümen Üyeliği, Palan bütçe komisyon üyeliği, Trafik komisyon üyeliklerinde görev aldı.

2009 yılında AK Parti İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. 2009’dan bu güne kadar; İl Daima Encümen Üyeliği, Plan Bütçe Komisyon Üyeliği, İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeliği, Çevre ve Sağlık Komisyon Üyeliği, Tarım ve Çeşitli İşler Komisyon Üyeliğinde bulundu. 9 yıl Tekstil sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı. 2009 yılından bugüne; 1500 üyeli Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yapı kooperatifi yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2010 yılından bu güne SYDV Mütevelli Heyet Üyeliği görevini sürdürmektedir.

2007 yılında kurulan İl turizm konseyi genel kurulu üyeliği yaptı. Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği kurucu üyeliği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Yüzme ihtisas spor kulübü yönetim kurulu üyelikleri olmak üzere birçok sivil Toplum Kuruluşunda görev almıştır. Evli üç çocuk babası olan Arıkan, halen ilimizde turizm sektöründe hizmet gösteren Arsan Center’da genel müdür olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.