BTSO’dan yabancı yatırımcılara 7 dilde yatırım çağrısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye davet etmek için 7 ayrı dilde 10 maddelik bir manifesto hazırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2016 11:56
BTSO’dan yabancı yatırımcılara 7 dilde yatırım çağrısı

Yabancı yatırımcıya ‘Türkiye ile birlikte büyüyün’ mesajı verilen bildiriyle Türkiye hakkında 15 Temmuz sonrası başlatılan algı operasyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’de yabancı yatırımların artması için 7 dilde bir manifesto yayınladı. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça olarak hazırlanan 10 maddelik bildiri, BTSO’nun sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yabancı yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında kamu ve özel sektör yatırımlarının bütün hızıyla sürdüğünü belirten Burkay, ekonominin teminatı olan demokrasinin 79 milyon tarafından sahiplenilmesiyle ülkedeki güven ortamının eskisinden daha güçlü hale geldiğini vurguladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’ye yönelik yürütülen olumsuz kampanyaları bertaraf etmek zorunda olduklarını dile getirdi. İbrahim Burkay, “Bizler de ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan Bursa’dan yabancı yatırımcılara dönük sosyal medya kampanyamızı başlattık. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça olmak üzere 7 dilde hazırladığımız mesajlarla kıtalararası üretim ve lojistik üssü konumundaki Türkiye’mizin üretim ve yatırım cazibesini anlattık. 50 bine yakın yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan, son 15 yılda ihracatı yüzde 400 artan, gayri safi milli hasılası ise 3 kattan fazla artarak 720 milyar dolara ulaşan bir Türkiye var. Ülkemize güvenerek yatırımda bulunanlar bugüne kadar hep dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etti. OECD verilerine göre önümüzdeki 2 yılda yine dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacağız. Ülkemizin güvenli liman olduğunu dünyaya bir kez daha anlatmalıyız” dedi.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.