Bu bölgenin kaderini değiştirdik

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin 3. Salı organizasyonu düzenlendi. Geçtiğimiz haftalarda Sanayi Esnafları ile buluşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu hafta Bertiz Bölgesi’ndeki mahallelerde vatandaşlar ile buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2017 15:29
Bu bölgenin kaderini değiştirdik

Bölgedeki vatandaşların kendilerini güzel karşıladıklarını belirten Başkan Okay, bölgedeki mahallelerde uygulanan ve proje halinde olan hizmetlerden bahsetti.

Başkan Okay konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Bu 3. Salı organizasyonumuz. İlk haftamızda sanayide esnaflarımız ile buluşmuştuk. İkinci haftamızda yine sanayide bir esnaf kardeşimiz ve işçileri ile birlikteydik. Bu hafta da Bertiz bölgesindeki vatandaşlarımızla birlikteyiz. Onların fikirlerini ve görüşlerini alıyoruz. Onların isteklerine kulak veriyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetler üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımızla iç içe olma hedefimizi yerine getiriyoruz. Sağ olsun bu bölgedeki vatandaşlarımız bizi güze karşıladılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz.

bu-bolgenin-kaderini-degistirdik.jpg

Büyükşehir yasası çıkarılırken merkezdeki belediyeler kırsal kesimlere hizmet götüremez deniyordu. Ama öyle olmadı, en uzak yerlere en iyi hizmetin gideceğini gösterdik. Asfalt çalışmaları yapılan yerleri inceledik. Gördük ki en ücra bölgede şu anda asfalt altyapısı oluşturuluyor. Bu bölgelerimizde yoğun çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle güç birleştirip ortak çalışıyoruz. Bu şekilde daha fazla hizmet veriyoruz. Genişlemesini Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu yoldan geldik. Ve ne kadar konforlu b ir yol yapıldığını gördük. Çobanlı mahallesinden Baydemirli Mahallesine kadar olan yolun asfaltı çok güzel yapılmış, vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonra ulaşım sıkıntısı olmayacak. Ilıca bağlantı yolunda asfalt eksikliği vardı, o giderilecek ve Çağlayancerit halkının Ilıca’ya ulaşımı rahatlayacaktır. Bu çalışma bu kış bitecek. Bu bölgedeki insanlarımız günlük gezmek için bile Ilıca’ya gidebilecek. Çatmayayla ile Boyalı mahallesi arasında bir kestirme yol var. Buranın da asfalt çalışmasını yapacağız. Aynı zamanda Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri Oba yolu çalışmalarını bitirmek üzere. Son 45 gün içerisinde bu bölgede yapılan Ağabeyli-Kemallı arasındaki asfalt çalışmaları da bitti. Bu anayol ile ilgili altyapı sorunlarını da Büyükşehir Belediyemiz bitirdi. Ana yol ile alakalı asfalt ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyemiz bitirmiş oldu. Bu bölgedeki insanlarımız ulaşım konusunda rahata kavuştu.

bu-bolgenin-kaderini-degistirdik2.jpg

Bu bölgedeki standardı yükseltip insanların burada istihdam etmesini hedefliyoruz. Buradan göç eden insanlarımızın tekrar buraya rahat dönebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Kabasakal Ağabeyli arasındaki yolu da asfaltladık. Bu insanlarımızın yoğun isteğiydi. Kamuoyunda sırt yolu olarak bilinen yolda bir buçuk yıl yoğun bir şekilde çalıştık. Yolda gidenlerin başı dönüyordu. Bu yolu bir ay önce bitirdik. 14 tane virajı bitirdik. O yolun devam etmesi için planlarımız var. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Yedi kuyulardan Seyir Terasına kadar olan kısım asfaltlandı. Seyir Terasından Kılağlı’ya kadar ulaşım rahatlayacak.

Yedi Kuyularda Büyükşehir Belediyemiz çok büyük bir kayak tesisi yapıyor. Bu kış faaliyete geçecek. Buraya ulaşım ile ilgili sıkıntı yaşanmasın diye Yedi Kuyulardan aşağı doğru düzenleme çalışmaları sürüyor. Kış bastırmadan bu yolu bitireceğiz. Bundan sonra Bertiz bölgesinde yaşayan kardeşlerimiz şehir merkezine ulaşma imkanına sahip olacak. Bu vatandaşlarımıza sözümüzdü. Tabelalar değişti mahalle oldular ama, kaderleri de değişti. Şehir merkezi standartlarını yakaladık. Bu bölgede sosyal tesis atağımız söz konusu. Büyük mahallelerimizde sosyal tesisler yapıyoruz. Baydemirli’de sosyal tesis projemiz var. Aynı tesis projemiz Başdervişli’de de var. Bu kış bitmeden Beşenli mahallemize de bir sosyal tesis kazandıracağız. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kullanmadığı okullar var. Bu okulları da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak onarımlarını yapacağız. Ve oralar da mahallelerimize sosyal tesis olarak hizmet edecek. Artık Bertiz de şehir merkezindeki standartları yakaladı.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.