Bu haberi yapan ve Kahramanmaraş’ta bu algıyı oluşturana sesleniyoruz!

Kahramanmaraş’ta son günlerde sosyal medyada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kahramanmaraş’ı uyardığına ilişkin haberler yer alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2020 14:06
Bu haberi yapan ve Kahramanmaraş’ta bu algıyı oluşturana sesleniyoruz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ortak yaptığı açıklamada, Koca’nın selamlama konuşması öncesinde 22 ilimizin adını geçirdiği videoyu ilk olarak takipçilerimizin izlemesini istiyoruz;

Videoda görüldüğü üzere Sağlık Bakanı Koca'nın saymış olduğu illerde ve Kahramanmaraş’ta bir vaka olduğu, ya da bu illerin ciddi anlamda risk taşıdığına yönelik bir söylem yoktur. Paylaşımlarda “Bakan Koca, son açıklamasında ise BİLEREK bazı şehirlerin isimlerini örnek olarak gösterdi” cümlesinin kamuoyunu yanlış bilgilendirme adına yapıldığını ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ısrarla ifade etmek istiyoruz.

İşte Kahramanmaraş'ta sosyal medyada ve telefonlarda dolaşan ekran görüntüsü;

bu-haberi-yapan-ve-kahramanmaras’ta-bu-algiyi-olusturana-sesleniyoruz!1.jpg

SORU-CEVAP KISMINDA SORULDU

Soru-cevap kısmında bu illeri özellikle mi saydığı sorusuna Bakan Koca cevap olarak, geneli kastettiğini ve il isimlerini rastgele söylediğini bildirdi.

Gazeteci ve İnternet haberciliği yapan kişi yada kurumlar şunu bilmelidir ki, Gazete ve İnternet üzerinden haber yayınlayan/yayımlayan kurumların sosyal medyada haber paylaşımı yapan sayfalardan farkı, doğru ve araştırmaya dayalı net bilgiler olmalıdır. Kamuoyunu yanlış ve tam olarak doğru olmayan bilgileri veya doğru yorumlanmayan haberleri servis etmek basın ahlakına aykırıdır. 

72776.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.