Bu hareket CHP'nin düşünce yapısının dışa vurumudur

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, "İnsanı kılık-kıyafeti ile yargılamak ve ötekileştirmek, küçümsemek, CHP'nin geleneksel zihniyetinin düşünce yapısının dışa vurumudur" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2017 09:21
Bu hareket CHP'nin düşünce yapısının dışa vurumudur

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi eleştirdi. Dilipak, Kahramanmaraş milletvekilleri olarak İnce'yi kınadıklarını belirterek, "Ege'de efe kıyafeti, Orta Anadolu'da seymen kıyafeti, Karadeniz'de keşan, peştamal ve ihram, Güneydoğu'da poşu, Trakya'da bindallı, pantol, serace, Erzurum'da zığva, Kahramanmaraş'ta çete kıyafeti giyilir. Bunları bilmeyenden siyasetçi mi olur? Bunları bilmeyenden milletvekili mi olur? Bunları bilmeyenden lider mi olur? İnsanı kılık-kıyafeti ile yargılamak ve ötekileştirmek, küçümsemek, CHP'nin geleneksel zihniyetinin düşünce yapısının dışa vurumudur" dedi.
Dilipak, milletin örfüne, adetine ve geleneklerine bağlılığının CHP'yi neden rahatsız ettiğini sorarak, "Kahramanmaraşlı dondurmacı dondurmasını satarken, kurtuluş mücadelesini canlı tutmak için o ruhla dondurmasını satar ve herkes çete elbisesi giymiş bu kişileri sever, saygı duyar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.