Buğday pazarı yok olmak üzere

Buğday pazarı yok olmak üzere

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2017 09:41
Buğday pazarı yok olmak üzere

Kahramanmaraş Hal Esnaflarından Buğday Pazarı esnafları hallerinden memnun değil. Esnaflar Buğday Pazarı’na sahip çıkılmadığından şikayetçi.

Buğday hali esnaflarından Bekir Akgül, buğday pazarının acilen restore edilmesi gerektiğini belirterek pazarın yok olma tehlikesi yaşadığını söyledi.  

Akgül: “Bu pazarın ne yolu var, ne de alt yapısı. Bu buğday pazarına acilen el atılması lazım. Burada bir Pazar yok Pazar dediğin bu şekilde olmaz. En küçük ilçemiz Afşin gidin bakın pazarı, var Elbistan kendisini aşmış bir durumda Kahramanmaraş’ında bu denli önemli bir üretim sahası olan ve ticari hacmi geniş olan  bu pazara el atması gerekiyor.

Bu buğday, üretimin eseridir bu üretime sahip çıkılması lazım.”

Bölge esnaflarından Osman Kaba “Bu pazarda yaklaşık 20 tane dükkan var ancak hepsi şikayetçi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yardım bekliyoruz. Bu buğday pazarının arkasında bir yerimiz var buranın asfalt yapılmasını istedik yetkililer onay verdi ancak hala bekliyoruz.

Yazları üreticinin getirmiş olduğu buğdayları dışarıya döküp insanlara satıyoruz. Biz Kahramanmaraş olarak bu buğday pazarı bize yeterli değil olanına da sahip çıkmamız lazım. Bizim en yakınımızda ilçelerimizde gelişmişlik ve Pazar durumları daha iyi durumda. Biz siyasiler veya yetkililerden yardım istiyoruz bu buğday pazarına ihtiyacımız var. Adana’dan sonra ilk buğday bizde var ve Kahramanmaraş’ın buğdayı Türkiye’ye satılıyor böyle bir ekonomik getirisi olan bir durumda bu pazara sahip çıkılması lazım. Kahramanmaraş belediyesinin bu pazara acilen el atmasını istiyoruz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.