“Bugün Ümmetin 15 Temmuz günüdür!”

Kahramanmaraş’ta İsrail Devletinin Filistin halkına karşı yaptığı katliam sonrası Sivil Toplum Kuruluşları ‘Kahramanmaraş Kudüs için ayağa kalkıyor’ diyerek Ulu camii Meydanında protesto gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2018 14:43
“Bugün Ümmetin 15 Temmuz günüdür!”

HABER: EMRE BOZ

Kahramanmaraş’ta Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Başkanları, Siyasi Parti başkanları ve birçok vatandaş Ulu Camii meydanında bir araya gelerek İsrail devletini ve ABD’yi kınadı.

Ulu Camii meydanında toplanan kalabalık önce İsrail devletinin gerçekleştirdiği katliamda şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra toplanan kalabalık İsrail ve ABD’yi kınayan sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Tüm Dünyayı ve İslam devletlerini derinden sarsan olay sonrası Kahramanmaraşlılar, yaşananlara duyarsız kalmayarak Filistinlilerin sesi ve haykırışı oldu.

Basın açıklaması yapan Ali Dömirdöğen kürsüye gelerek şu sözleri söyledi;

“Bugün burada İsrail’i kınamak için bulunmuyoruz, bugün burada ilk kıblemiz ve İslam’ın başkenti olan Kudüs'ü İsrail’in başkenti ilan eden ABD’yi kınamak için toplanmadık. Bugün kınama günü değildir, bugün Kudüs için ağıt yakma günü değildir, bugün ümmetin 15 Temmuz günüdür. Bugün Kudüs için eyleme geçme günüdür.

Bizler Sütçü İmamın torunları olarak tüm Dünya’ya haykırıyoruz. Kudüs, Sütçü İmamın, Rıdvan Hoca’nın torunları olarak sana söz veriyoruz, seninle özgürleşip seninle dirilene kadar senin soluğun, sesin ve haykırışın olacağız.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme kararı bütün Filistin’i işgal etme karırdır. ABD bu kararı 1995 te almıştır. Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yıl dönümünde Kudüs İsrail’in başkenti ilan edilmiştir. Bu karar planlı ve bilinçli olarak verilmiştir.

Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüş gerçekleştiriyor. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları insanlara aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar İsrail askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde kişide yaralandı. Dün yaşanan olaylarda ise 58 kardeşimiz şehit oldu 2000’e yakın kardeşimiz yaralandı.

Kudüs Ümmetin gözbebeğidir. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Kudüs bize emanettir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs bizim namusumuzdur. Kudüs bizim özgürlüğümüzdür. Kudüs özgür değil ise Dünya tutsaktır. Kudüs düşerse Mekke düşer. Medine düşer, Maraş düşer, İstanbul düşer. Kudüs düşerse hepimiz düşeriz. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki Kudüs Filistin’in başkentidir ve inşallah hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.