Bütün sıkıntıların üstesinden gelmeyi başardık

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici 2017 yılına ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2018 16:13
Bütün sıkıntıların üstesinden gelmeyi başardık

Ömer Debgici, “Güçlü bir yönetim ve güçlü bir Lider ile yaşadığımız sıkıntıları atlattık ve atlatmaya da devam ediyoruz” sözlerine dikkat çekti.

2017 yılı ekonomi ve siyaset anlamında nasıl geçti, değerlendirme yapabilir misiniz?

2017 yılı 2016 yılındaki o karamsar sıkıntılı günlerin devamı bekleniyordu ama bütün bu sıkıntıların üstesinden gelmeyi başardık. Ekonomi anlamında tabi ki 15 Temmuz sürecinden sonra dengeler çok değişti. Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği negatif değerlere karşı çok farklı beklentiler vardı. Bu hem turizm alanında hem de ekonomi alanındaydı. Ülkemizde yaşayan insanların ekonomiye her türlü katkıları ve dışarıdan gelen kötülüklere karşı hükümetimiz ve milletimizin gayretleri ile üstesinden geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımıza yaptığı çeşitli çağrılar vardı. Bunlardan bir tanesi yastık altındaki altınların bozdurulması çağrısıydı. Aynı zamanda dolarların bozdurulması çağrısı ile herkes milli görüşleri ile gerekeni yaptı. Güçlü bir yönetim ve güçlü bir Lider ile yaşadığımız atlattık ve atlatmaya da devam ediyoruz. Büyüme rakamlarımız ortada, ülkemiz her anlamda büyüyor ve gelişiyor. Ufak tefek sıkıntılar devam ediyor ama bunları aşma konusunda Yenikapı Ruhunu yaşamımıza yansıtmak zorundayız. Bir takım olumsuzluklara göğüs gererek bu günlere geldik. 2018 yılı bizler için daha iyi geçecektir. Burada sadece dolardaki artışı göz önüne almak değil, bir yandan da Ortadoğu ve terörle mücadele konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ama hepsinin üstesinden gelmeyi başarıyoruz. Bugün yerli otomobili konuşuyoruz, bunların yanında savunma sanayisinde kendi silahlarımızı üretmeyi konuşuyoruz. Sadece belirli ülkelerle değil farklı ülkeler ile de savunma anlaşmaları yapıyoruz. Bu da bizim güçlü bir ülke olduğumuzu gösteriyor.

Siyaset anlamında bu sene başında referandumu hep birlikte yaptık. Her zaman toplumsal birlikteliğin geleceğini ve ona göre uzlaşacağımızı söyledik. Türkiye çok farklı şeyler kazandı. Halkımız çok iyi bir oranda ‘evet’ oyları ile bu referandumu destekledi. Siyasette şunu gördük, kimseyi ötekileştirmeden farklı siyaset anlayışındaki grupların ülkenin devamlılığı açısından bir araya gelebiliyor. Belki siyasetteki en önemli kazanımlardan bir tanesi de bu. 2019 yılındaki seçimlere ülkemizi en iyi yerlere taşıyacak mekanizma haline geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar ve altın çağrısında sadece Gaziantep’teki Suriyeli iş adamları bir milyon dolar bozdurdular. Kahramanmaraş’ta yapılan açıklamalarda bunu göremedik. Sizce Kahramanmaraş iş dünyası bu konuda Cumhurbaşkanına yeterli derecede cevap verdi mi?

Kahramanmaraşlı iş adamları Cumhurbaşkanımızın çağrılarına her zaman kulak verir. Sadece bunu kamuoyuna göstermek istemezler. Herkes kendi üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmiştir. Bu gerek istihdam çağrılarında, gerekse dolar ve altın çağrılarına her türlü desteği vermiştir.

Kahramanmaraş merkezde turizmin gelişmesi adına Dulkadiroğlu Belediyesi güzel çalışmalar yürütüyor. Şehrin tarihi değerlerini restore ederek turizme kazandırıyor. Sizce Dulkadiroğlu’na yapılan yatırımlar yeterli mi? Turizmin önü açılıyor mu?

Türkiye eski günlere göre daha iyi standartlarda yaşıyor. Bunu herkesin istemesi çok normal. Ve istemeye de devam edilecek. Yeni talepler olacak, onları yerine getireceğiz daha farklı talepler olacak. Dulkadiroğlu eski mahalleleri ile ön plana çıkıyor. Kentsel dönüşüm yapılırken kültür ile bütünleştirmek gerekiyor ve Dulkadiroğlu Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemiz bunu layıkıyla yeterince getiriyor. Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal Bey’in bakanlık döneminde birçok projemiz hayata geçti. Aynı zamanda Veysi Kaynak Bey’in Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde vakıflar ve derneklerimizin yoğun çalışmaları olmuştu. Üdürgücü konağında 2 bin yıllık roma mezarının çıkması bunların bir örneği. Taş kaldırsak altından tarih çıkıyor. Aynı zamanda sit alanı olarak çalışmalar yapılan bölgemiz var. Bizim özellikle kapalı çarsı, kale, yedi güzel adam müzesi, kayabaşı gibi yerler gün yüzüne çıkıyor ama buranın dünyaya tanıtılması zaman alacak. Temelleri atıldı devam ediyor. Belediyelerimiz ve hükümetimiz tarafından gerekli girişimlerde bulunuyor. Bizim çevre vilayetlerden çok daha ileride değerlerimiz var. Dulkadiroğlu’nun geleceği şehrin ekonomisine yön verecek değerlere sahip olacak..

2018 yılından beklentileriniz nelerdir? Siyaset ve ekonomi anlamında değerlendirme yapabilir misiniz?

2018 yılında daha iyi şeyler herkesin umudu ve özlemi. Bu hem Ortadoğu konusunda hem de kendi ülkemiz için çok şeyler bekliyoruz ve gayret ediyoruz. Tüm dünyada mazlumların yanında yer alan ülkelerin en başında biz varız. Günümüzde Kudüs’ü tartışıyoruz. Dünyada bu konuda en etkili hamleler yapan ülke Türkiye’dir. Artık fiiliyatta bir şeyler görmek istiyoruz. Bu diğer ülkelerin de mazlumların yanında olması konusunda. Farklı birleşimler içerisinde bulunacağız. Ekonomide iyileşmeler bekliyoruz. 2019 seçimlerine doğru giderken daha çok hazırlanacağız. Belediyelerimiz çok güzel işler yaptılar. 2018 yılında bunlar zirve yapacak ve bu yılda açılışlar yapacağız. Toplumsal kardeşliğimizin pekiştiği, insanların birbirine kardeşçe yaklaştığı ve birlikte hareket ettiği bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Kaynak: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.