Büyük buluşma bugün

Büyük buluşma bugün

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2017 09:28
Büyük buluşma bugün

AK Parti MKYK toplantısı Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapıldı.

AK Parti bugün kurucusu, reisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeniden kavuşuyor. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanarak Erdoğan’ın üyeliğini görüştü. AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MKYK sonrası yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda AK Parti üyeliği ihya edilecek” ifadeleriyle alınan kararı paylaştı.

OY BİRLİĞİ İLE

Aktay şunları söyledi: “Toplantıda gündem 16 Nisan sonrasında ortaya çıkan hukuki ve siyasi durumun değerlendirilmesi ve atılacak adımlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın üyeliğinin ihya edilmesine dair MKYK üyelerinin tamamı bu kararı oybirliği ile onaylamış oldular. Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda AK Parti üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz. Yarın düzenlenecek tören kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri ile cumhurbaşkanlığı külliyesinden katılacak misafirlerle birlikte düzenlenecek bir merasim olacak. 21 Mayıs’ta üçüncü olağanüstü kongreye gidilmesi kararı alındı. Hazırlıklar için düğmeye basıldı. Ve bu kongrede Sayın Cumhurbaşkanımızın bir seçimle parti genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz.”

21 MAYIS’TA BAŞKAN

Aktay, olağanüstü kongrede hangi seçimlerin yapılacağına ilişkin soruya, “21 Mayıs günü hem genel başkan hem MKYK hem de bütün yönetim kademesinin seçimi yapılmış olacak” cevabını verdi. Aktay, törene Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin soruya da, “Tabii bu kategoriye kim giriyorsa herkes davetli. Şahıs olarak kimseye özel bir davet yok. Bahsettiğimiz kurullara üye olanlar gelecek. Bu bir parti toplantısı olacak” diye karşılık verdi. 

BALKON KONUŞMASI 

AK Parti Sözcüsü Aktay, balkon konuşması yapılıp yapılmayacağına ilişkin başka bir soruya ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir hitabını bekliyoruz. Alt taraftaki salonda olacak. Arzu ederlerse tabii” karşılığını verdi. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.