Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2016 17:54
Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını 14 Haziran 2016 Salı günü gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’de toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüştü.

Gündemin 1. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Türk Hava Yolları A.O. Kargo Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz arasında Hava Yolu Cenaze Taşıma Hizmetleri hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Anbarcık Mahallesi 684 nolu parselde kayıtlı bulunan 16.600,00 m² tarla vasıflı taşınmazın mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyemiz hisseleri oranında hibe talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3.maddesinden 8. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Arıtaş Mah. Çörçül Caddesi isminin Durdu Yıldızturan Caddesi olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Otopark Bedelleri ile ilgili teklifi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

thumbnail__hmk4654.jpg

Gündemin 11. Maddesinden 16. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 17.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Kırsal Terminal Binasında bulunan Z9 nolu işyerinin yazıhane, Z12 nolu işyerinin berber, Z21 nolu işyerinin çay ocağı-kafeterya olarak düzenlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 18.maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğünün Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatına (UCLG-MEWA) Büyükşehir Belediyemizce üye olunması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi. 

Gündemin 19.maddesinden 22. Maddesine kadar olan teklifler Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 23. Maddesinden 27. Maddesine kadar teklifler Plan ve Bütçe Komisyonu havale edildi.

Gündemin 28.maddesinden 61. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 62.maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemiz görev ve sorumluluk alanından bulunan şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan bazı yolların Dulkadiroğlu Belediyesi görev ve sorumluluk alanındaki yol ağına dahil edilmesi ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmalarının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Bu bölümde Meclis Üyesi Aslan Palalı Bosna-Hersek’e düzenlenen gezi ile alakalı konuşarak, benzer gezilerin tekrarlanması gerektiğini söyleyerek teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M. Fetih Yanardağ İtalya’ya gerçekleştirilen Mozaik Yolu Projesi alakalı yapılan Lasman toplantısına ilişkin Meclisi bilgilendirdi.

Daha sonra söz alan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş ise insanlar arasında dayanışma ve kaynaşma sağlanması adına Meclis Toplantısının her ay farklı bir ilçede yapılmasının daha iyi olacağı şeklinde kanaat belirtti.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, meclisi kapatmayacaklarını  bir sonraki oturumun 16 Haziran 2016 Perşembe günü saat 16.00’da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.