Büyükşehir geleneği bozmadı: Yıldızlarda Türkiye Şampiyonu

Büyükşehir geleneği bozmadı: Yıldızlarda Türkiye Şampiyonu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 12:08
Büyükşehir geleneği bozmadı:  Yıldızlarda Türkiye Şampiyonu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası’nda geleneği bozmayarak bu yıl da şampiyon oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu’nca Kahramanmaraş’ta 23-26 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 3 gün süren müsabakaların sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ipi göğüsleyerek Türkiye birincisi oldu.

Osman Sayın Spor Salonu’nda 40 takımdan 360 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen müsabakaların sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı 2 altın, 2 gümüş ve 3 tane de bronz olmak üzere toplam 7 madalya ile Türkiye şampiyonu oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı 65 puanla Türkiye birincisi olurken ikinci 43 puanla İstanbul Sancaktepe, üçüncü ise 38 puanla Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu.

g1-011.jpg

Müsabakaların sonunda bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: “İki günden beri devam eden güreşlerde bugünkü müsabakalarla son buluyor. 4 grup içerisinde 1500 güreşçi ile başlayan elemeler sonucunda bu gruplarda galip olanlar 40 takım halinde Kahramanmaraş’a geldiler. Bu 40 takım arasında İstanbul Büyükşehir, Sancaktepe, Bursa, Antalya, Erzurum gibi güreşin çok etkin olarak yapıldığı yerlerden geldiler. Bu müsabakaların sonunda güreşçilerimiz üçüncü kez şampiyon oldular. 2015 ve 2016 yıllarında da güreş takımımız şampiyon olmuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç bu konuda bizlere her türlü desteği vermektedir. Güreşçilerimiz 7 kategoride başarılı oldular. 3 bronz, 2 gümüş ve 2 de altın olmak üzere toplamda 7 madalya aldılar.

Bundan dolayı çok mutluyuz. Güreş takımımız yıldızlardan sonra gençlerde ve büyüklerde de yanı başarıyı yakalamasını bekliyoruz. Çünkü alt yapısı olmayan bir takımın üst yapısının kurulması mümkün değil. Kahramanmaraş, güreş dünyasında adından bahsettiren, Kahramanmaraşlı güreşçilerin müsabakalara katıldığı zaman kıran kırana bir mücadele olduğunu diğer güreş takımlarımız biliyorlar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımımızın bundan sonraki Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarında da aynı başarıyı göstererek Şanlı Bayrağımızı göndere çektirmelerini temenni ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.