Büyükşehir, güreş camiasını yemekte buluşturdu

Büyükşehir, güreş camiasını yemekte buluşturdu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 12:21
Büyükşehir, güreş camiasını yemekte buluşturdu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi güreş camiasını akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Kahramanmaraş’ta 24 Mart Cuma günü başlayan ve üç gün sürecek olan Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası için ilimizde bulunan güreşçiler ve şehrimizin güreş camiası akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çınar Kasrı Sosyal Tesisleri’nde verilen akşam yemeğine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, daire başkanları, şube müdürleri ile güreş sporuna katkı sağlayan emektar güreşçiler ile ilimize çeşitli illerden şampiyonaya katılmak için gelen güreşçiler katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yemekte bir konuşma yapan Başkan Erkoç, atasporumuz güreşin gelişimi ve gelecek kuşaklara aktarılması için canla başla gayret ettiklerini söyledi.

gggggg.jpg

“Kahramanmaraş’ta Güreşin Gelişimi” konulu sinevizyonun izletilmesinin ardından konuşan Başkan Erkoç: “Burada ata sporumuz güreşe çok büyük emek vermiş eski güreşçilerimiz var. Türkiye’nin uluslararası arenada adının duyulmasında en çok güreş sporumuzun ve güreşçilerimizin katkısı var. Güreş bizim ne kadar dinamik olduğumuzun en güzel göstergesi. Büyükşehir Belediyesi olarak sporu ve güreşi önemsiyoruz. Ata sporumuz güreşin gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çaba ve gayretlerimizi biraz önce sinevizyonda izlediniz.

Benim burada esas dikkat çekmek istediğim konu farklı. Pehlivanlarımızın gücünden rahatsız olanlar, Türkiye’nin ileri gitmesini istemeyenler ellerinden geleni yapıyorlar.

Bizim ecdadımızın dünyaya hükmettiği zamanlarda kurt ile kuzu yan yana yaşardı ve hiçbir şey olmazdı. Ama şimdi dünya kan gölüne dönmüş durumda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu genç cumhuriyetimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 15 yılda epey bir mesafe katetti ve önemli yerlere geldi. Bundan rahatsız olanlar güzel ülkemizin ilerleyişini durdurmak için mücadele ediyorlar.

Şimdi önümüze yeni bir sistem geldi. Neden ihtiyaç duyuldu bu sisteme? Ülkemiz koalisyon hükümetleri zamanında çok yıprandı ve çok geriledi. Cumhurbaşkanı-Başbakan çekişmelerinden çok çekti. Ülkede istikrar olması gerekirken, sürekli kaoslar gerçekleşti ve istikrarsızlık baş gösterdi.

Bunun en son örneğini 7 Haziran seçimlerinde yaşadık. 6 Haziran’da güçlü bir iktidar varken, 7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından 8 Haziran’da ülkemizde bir belirsizlik başladı. Ana muhalefet lideri Cumhurbaşkanının kendisine görev vermesi durumunda PKK yandaşları ile birlikte hükümet kurmaya hazır olduğunu açıkça ilan etti.

Bütün bu olumsuzluklara bir daha meydan vermemek için mevcut parlamenter sistemin yenilenmesi ve değişmesi gerekiyor. Bunun yolu da 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasından geçiyor. Ülkemizi daha ileriye götürmek ve hak ettiği seviyeye çıkarmak için de bu yeni sisteme ihtiyaç var ve bu sistemin anahtarı da millette yani sizlerde bizlerde olacak.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimize dışarıdan gelen tüm güreşçilerimize, aramızda bulunan ve güreşe gönül vermiş tüm emektar güreşçilerimize hoş geldiniz diyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise zaman zaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile bir araya geldiklerini başta güreş olmak üzere Kahramanmaraş’ta sporun gelişimi adına neler yapabileceklerini konuştuklarını söyledi.

Milletvekili Kılıç: “Burada bir müjde vermek istiyorum. Şu anda Türkiye’de 29 ilde bulunan Güreş Gençlik Kampı için çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik ve spor Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde yer tahsisi yapabilmemiz durumunda 100 kişilik Güreş Kampı tesislerinin yapılabileceğini söylediler. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor, kendilerini bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Burada bulunan tüm güreşçi kardeşlerimize de şehrimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.