Büyükşehir Meclisi 11 Temmuz’da toplandı

Büyükşehir Meclisi 11 Temmuz’da toplandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2017 09:21
Büyükşehir Meclisi 11 Temmuz’da toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cemal Tanrıverdi Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi ilk olarak bir önceki meclis tutanak özetinin okunarak oylanması ile başladı.

Başkanvekili Tanrıverdi, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişi ile alakalı görüşlerini dile getirerek 15 Temmuz’da yaşananları bir kez daha kınadığını duyurdu.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 1. , 2. ve  3. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale dildi.

Gündemin 4. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Afşin İlçesi, Arıtaş/Göllüce Mahallesi, 404 ada 32, 34, 59 nolu parsellere İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın Anız yakan çiftçilerin; Belediyemizin vermiş olduğu %60 hibe destekli fidan, fide ve hayvancılık gibi uygulamalara katılımdan men edilmeleri ile ilgili teklifi müşterek Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı'nın Hobi Bahçeleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündeminde 7. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Kurulması ve Üye Talebi ile ilgili teklifi oybirliği kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Kentsel Dönüşüm Uygulama Esasları Yönetmeliğinde düzenleme yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Bu maddenin ardından ilave gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 9. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Dulkadiroğlu İlçesi Kurtuluş Mahallesi sınırlarında kalan Bedesten sokak (Kasap Hali) ve 42010. Sokağın Sokak Sağlıklaştırma uygulama işleri yapılması ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinden 13. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. maddesinde 14-                İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Tente Pergola ve Sundurma Uygulamaları ile ilgili teklifi müşterek Hukuk Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde 15-                Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Onikişubat İlçesi Üngüt Mahallesi 6018 ada 2 parselde kayıtlı arsa vasıflı arazi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. Maddesinde 48. Maddesine olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyona havale edildi.

Gündemin 49. ve 50. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 51. Maddesi Araştırma ve Geliştirme Dış İlişkiler Müdürlüğünün Bosna Hersek Cazin Şehri ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 52. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Türkoğlu İlçesi, Ceceli Mahallesi, 344, 345, 346 ve 179 nolu imar adalarına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Raporların görüşülmesinin ardından Meclis’e katılamayan meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin teklif oybirliği ile kabul edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.