Büyükşehir Polonya kütüphanelerini gezdi

Büyükşehir Polonya kütüphanelerini gezdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2017 11:17
Büyükşehir Polonya kütüphanelerini gezdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve geçen yıl ödüle layık görülerek tüm Türkiye’de örnek gösterilen halk kütüphaneleri personelleri Polonya Gezisi ile ödüllendirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sabah 08.00 akşam 23.00 arası hizmet veren halk kütüphaneleri Hacettepe Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından ödüle layık görülmüş ve tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterilmişti.

Bu kapsamda Kahramanmaraş, Kayseri, Yalova, Bitlis, Antalya, Muğla, Amasya,İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde halk kütüphanelerinde görev yapan personellerden oluşan bir heyet Polonya’ya götürülerek oradaki kütüphaneler gezdirildi.

polonya-gezisi.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar ve beraberindeki 22 kişiden oluşan heyet Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından düzenlenen bir gezi ile Polonya’ya götürüldü.

Polonya’da yerleşik kütüphanelerin bölüm ve birimlerini gezen heyet aynı zamanda gezici kütüphaneleri de inceleme fırsatı buldu.

Gezi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar: “Bizim açımızdan çok verimli bir gezi oldu. Orada gördüğümüz bazı değişiklikleri fark ettik. Fikir alışverişi açısından çok güzel bir gezi oldu. Bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kütüphaneler Müdürü Serdar Yakar, Hacettepe Üniversitesi Proje Direktörü Mehmet Emin Küçük’e hitaben yazdığı mektubunda: “Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin KÜÇÜK;

Öncelikle selam ve muhabbetlerimi sunar şehrim, şahsım ve ekibim nezdinde göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için şükranlarımı sunarım.

polonya-gezisi-3.jpg

Herkes İçin Kütüphane Projesine dahil olmamızın üzerinden bir yıl gibi kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen bu proje kapsamında şahsım ve ekibimin almış olduğu eğitimler bizlere yeni ufuklar açtı. Mevcut kütüphanelerimizin daha işlevsel şekilde kullanımları konusunda yeni fikirler verdi.

9-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Polonya ziyareti ise bambaşka bir deneyim oldu. Bilginin ve eğitimin insan hayatını ne denli değiştirdiğinin farkına varmamızı sağladı.

Program kapanış toplantımızda tüm arkadaşlarımız görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Burada güzel ve faydalı konulara değinildi ki sanırım kayıt altına alınmıştır” diyerek Polonya gezisi ile alakalı görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

polonya-gezisi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.