Büyükşehir’den Elbistan’a rekreasyon alanı

Büyükşehir’den Elbistan’a rekreasyon alanı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 11:08
Büyükşehir’den Elbistan’a rekreasyon alanı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’da Ceyhan Nehri kıyısına yapılacak rekreasyon alanında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Ceyhan Nehri kenarına yapılacak ve toplam 90 bin dönüm alan üzerine kurulacak Rekreasyon alanında incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Ceyhan Nehri kıyısına yapılacak rekreasyon alanı için start verdiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Ceyhan Nehri kıyısına yapacağımız rekreasyon alanı için proje çalışmalarını tamamladık ve uygulama proje çalışmalarına da başladık.

Pınarbaşı Mesire Alanı’ndan farklı olarak bu alanda daha çok sosyal aktivitelere önem veriyoruz. Peyzaj alanında bölgenin sosyo - ekonomik yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda bir peyzaj alanı oluşturacağız” dedi.

erkoc1-001.jpg

YEŞİL ALAN 42 BİN 500 METREKARE

Ceyhan Nehri kıyısına yapılacak rekreasyon alanında mimari tasarımlarda engelli vatandaşların da düşünüldüğü projede 42 bin 500 metrekare alan yeşil alan olarak ayrılıyor. Rekreasyon alanında bina yapısı olarak kafeterya, çayevi, tuvalet ve depo bulunuyor.

BİSİKLET YOLU DA OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapılacak olan rekreasyon alanında ayrıca 6 adet çocuk oyun alanının bulunacağı rekreasyon alanında 1 kilometre 200 metre bisiklet yolu, mini futbol ve basketbol sahası, yetişkinler için egzersiz alanları, yürüyüş yoları, otoparklar, piknik alanları bulunacak.

erkoc2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.