BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE İLETİŞİM SEMİNERİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE İLETİŞİM SEMİNERİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2017 16:25
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE İLETİŞİM SEMİNERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Akademisi’nde eğitimler devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelliler Akademisi’nde bu hafta Engelli Bireylerin Aile ve Toplum İle İletişimi konusunda eğitim semineri verildi.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde kısa bir konuşma yapan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Engelliler Akademisi ilimizdeki engelli vatandaşlara yönelik eğitim seminerlerinin devam edeceğini ifade ederek: “Tüm engelli kardeşlerimizin bu eğitim seminerlerimize katılmalarını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yılın belirli günlerinde değil, her gün engelli kardeşlerimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Sosyolog Batuhan Cuma Bal: “Size nasıl davranılmasını istiyorsanız engelli bireylere de o şekilde davranın” diyerek engelli vatandaşlara karşı nasıl davranılması gerektiği üzerinde durdu.

Engelli bireylerle iletişimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Sosyolog Bal: “Engelli bireylerle iletişim kurmak için vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Engelli vatandaşlara yardım etmeden önce yardıma ihtiyacı olup olmadığına bakmak ve bunun tespitini iyi yapmak gerekir.  Engelli bireylerle konuşma esnasında yüzümü ona dönmeliyiz ve gözlerine bakarak konuşmalıyız. Ona karşı fiziksel temas konusunda çok dikkatli olmalı ve konuşurken kelimelerimizi titizlikle seçmeliyiz” diye konuştu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.