Büyükşehir’den ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ programı

Büyükşehir’den ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ programı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2017 17:47
Büyükşehir’den ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ programı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Farkındalık Programı Atatürk Meydanında gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin her zaman yanındayız. Engelsiz bir Kahramanmaraş sloganı ile yola çıktık ve sosyal yaşama adapte olmaları için karşılaştıkları olumsuzlukları kaldırmaya yönelik çalışmalarda bulunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yüklerini hafiflettiğimiz ölçüde bizde başarılı olduğumuzu hissediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerinin geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak öncelikli görevimizdir” dedi.

e1-022.jpg

Engellilere yardım ve desteğin bir devlet politikası haline geldiğine işaret eden Genel Sekreter Çetinkaya “Yurdumuzda; görmeyen, işitmeyen, bedensel engeli olan, zihinsel ve ruhsal engeli bulunan milyonlarca vatandaşımız bulunmaktadır. Milyonlarca engelli olan insanların fazlasını da çocuklar oluşturmaktadır. Devletimiz, engelli çocukların eğitimi için birçok konuda destek vermekte ve olanaklar sağlamaktadır. Çeşitli engel grubunda olan çocuklara engel durumuna göre ve engel oranına göre belirli okulların bünyesinde açılmış olan özel sınıflarda kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim ve öğretim görmektedirler. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Engelliler Şube Müdürlüğü ile engelli birey ve ailelerine psikolojik, sosyal, medikal malzemeler vb. gibi destek sağlamakta ve etkinlikler düzenlemekteyiz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK Halk oyunları Grubu folklor gösterisi sundu.

Programda daha sonra Özel Empati ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Metehan Gemci, Göreneller Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencisi Mustafa Tütüncü, Gülşah Dilbirliği ve Muhammed Bıçakçı okudukları şiirleri ile mesaj verdiler. Farkındalık programı İşaret Dili ile Şarkı Gösterisi Engeller Şube Müdürlüğü Gönüllü Öğrencileri (Ali Galip Gemci Anadolu Lisesi Öğrencileri)’nin gösterileri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Takı Tasarım Kursuna katılan Kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle devam etti.

e2-019.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü Engelsiz Sanat Kursları Kurs Öğretmeni Çağlar Karakız, gitar çalarak ve şarkılar söyleyerek engellileri eğlendirdi.

Program, Engelsiz Eller Sergisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Engelli Okullar ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi sergilerinin gezilmesiyle son buldu.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın yanı sıra Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçgil ile özel eğitim kurumlarının müdürleri, öğretmenleri ve

Program 11 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 10.00-16.00 arasında Atatürk Parkı’nda piknik ve şenlik havasında devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.