Büyükşehir’den farkındalık programı

Büyükşehir’den farkındalık programı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 17:18
Büyükşehir’den farkındalık programı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğünce Demokrasi Meydanında Dünya Down Sendromlular farkındalık programı ve İSEMX Konseri düzenlendi.

Kahramanmaraş Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Kahramanmaraş eski Milletvekili Sıtkı Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Muhtarlık Dairesi Başkanı Adnan Alagöz ile şube müdürleri ve ilimizde faaliyet gösteren engelli okullarının da eşlik ettiği programa ilgi yoğun oldu.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Şube müdürü akşam yaptığı konuşmada down sendromuna ilişkin bilgiler vererek, Türkiye de ve dünyada down sendromluların bulunduğu durumu dile getirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı 2014 yılında Engelliler Şube Müdürlüğünü kurarak engellilere hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Daire Başkanı Kabakçı: “Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 21 Mart Dünya Down Sendromu Gününün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki Down sendromlu kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Kamunun bu konuda öncülük yapması şart olduğu için Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında Engelliler Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın,  memnuniyeti ve toplum hayatımıza tam ve sorunsuz bir şekilde katılımını sağlamak için özel bir çaba sarf ediyoruz.

Engelliler Akademisi, İSKEP (İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek) Ritim Kursu, Engelsiz Yaz Spor Okulları Kursu, Engelsiz Yaz Kursları gibi birçok ciddi projeleri hayata geçirdik. 

Engelliler Akademisinde; Engelli Bireylerin Aile ve Toplum İle İletişimi, Engelsiz film gösterisi, Engelli Yasal Hakları Semineri, Özel Eğitim ve Önemi konulu semineri gibi etkinlikler yapıyoruz.

İSKEP projesi kapsamında dezavantajlı bireylere yönelik 13 bilgilendirme ve farkındalık arttırma toplantısı düzenleyerek yaklaşık 500 dezavantajlı bireye ulaşıldı” diye konuşarak engellilere yönelik yapılan çalışmaları ve hizmetleri anlattı.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş eski Milletvekili Sıtkı Güvenç AK Partinin iktidara geldiği günden beri engellilere yönelik birçok başarılı çalışmalara imza attığını ve atmaya da devam edeceğini belirterek 21 Mart Dünya Down Sendromlular gününü kutladı.

Açılış konuşmalarından sonra sahneye gelen Muhammet Kebapçıoğlu İstiklal Marşını okudu.

Daha sonra 125. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin Mehter Gösterisi yer aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının mini konserinin ardından Ali Galip Çalık Lisesi öğrencileri işaret dili ile şarkı söylediler.

Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Öğretmeni Rıza Gürdağ ve öğrencileri şiir okudular.

Kahramanmaraş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterilerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müzik Grubu (İSEMX) sahne aldı.

İSEMX Müzik Grubunun konseriyle coşan çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Programın sonunda Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, İSEMX Grubuna çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.