BÜYÜKŞEHİR’DEN KİTAP ŞENLİĞİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşler Kitap Kırtasiye’nin ortaklaşa düzenlediği kitap şenliği Çağlayancerit ilçesi ile start aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2015 18:12
BÜYÜKŞEHİR’DEN KİTAP ŞENLİĞİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşler Kitap Kırtasiye’nin ortaklaşa düzenlediği kitap şenliği Çağlayancerit ilçesi ile start aldı.

20-22 Nisan 2015 tarihleri arasında Çağlayancerit’te başlatılan Kitap Şenliği Çağlayancerit Belediyesi Sosyal Tesislerinde başladı.

Kitap Şenliği’nin açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ, Aralık ayında gerçekleştirdikleri 1. Kitap ve Kültür Fuarı’nın bir ihtiyaç olduğunu hissettiklerini ifade ederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Aralık ayında gerçekten ses getiren bir kitap fuarına ev sahipliği yaptık. Bu bize aynı büyüklükte olmasa da ilçelerimizde de yapmamız gerektiği düşüncesini verdi. Bu çerçevede Ahmet Bey’in dediği gibi Büyükşehir Belediyesi olarak bu protokolün içerisinde de yer almaktan büyük keyif aldığımızı ifade etmek istiyorum. Bu çalışmayı önce Çağlayancerit İlçemizden başlattık, diğer ilçelerimizde de devam edecek.

Bildiğiniz gibi Kuran-ı Kerim’in ilk Suresi İkra’dır. Yani oku. Dolayısıyla okumanın önemine önem veren bir dine mensubuz” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ise, ilçelerinde böylesine önemli ve anlamlı bir etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ Programı kapsamında gerçekleştirilen Kitap Şenliği diğer ilçelerde de devam edecek.

Program çerçevesince; 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Pazarcık Gençlik Merkezi ile Türkoğlu Öğretmenevi Yazlık Çay Bahçesinde, 11 Mayıs’ta Ekinözü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Konferans Salonu ve Nurhak Spor Salonu’nda, 13-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Afşin Belediye Düğün Salonu ve Elbistan Gençlik Merkezi’nde, 18-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi ve Onikişubat Gençlik Merkezi’nde, 26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Andırın Atatürk Ortaokulu Salonu’nda ve Göksun istiklal İlkokulu Salonu’nda Kitap Şenliği yapılacak.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.