Büyükşehir’den Makedonya ve Bosna’da iftar

Büyükşehir’den Makedonya ve Bosna’da iftar

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2017 17:14
Büyükşehir’den Makedonya ve Bosna’da iftar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu Ramazan ayında bir ilki gerçekleştirerek Makedonya ve Bosna Hersek’te  iftar programı gerçekleştiriyor.

Her yıl Ramazan ayı dolayısıyla Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde ayrı ayrı iftar programı düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl da bir ilki gerçekleştirerek Makedonya ve Bosna’da bazı illerde iftar programı düzenleyecek.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: “Bu sene ilk defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Makedonya’nın Üsküp kentinde oradaki soydaş ve kardeşlerimizle birlikte bin kişilik bir iftar programımız olacak. Buraya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’ta katılacak yine Bosna’nın Sazin Bosna’nın Bujin şehirlerinde de biner kişilik iftar programımız olacak.

 Buradaki amacımız geçmişimizde aynı vatanı paylaşmış kardeşlerimiz olan insanlarla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bir araya gelmek onlarla tanışmak dost olmak Makedonya Kahramanmaraş’ın Kurtuluş etkinliklerine geniş bir folklor ekibiyle katılmış, 12 şubat bayramımızda bizim sevincimize ortak olmuştu. Makedonya Kültür Müsteşarı bizleri Makedonya ya davet ettiler. Gerçekten insanlar bir araya geldikçe gönüllerde bir oluyor. Bu sene ilk defa Kahramanmaraş olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un da içinde bulunduğu bir ekiple birlikte hem Bosna’mızı hem de Makedonya Üsküp şehrini ziyaret edeceğiz kardeşlerimizle birlikte iftar ederek dostluğumuzu arttırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.