BÜYÜKŞEHİR’DEN MİLLİ TARIMA DESTEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN MİLLİ TARIMA DESTEK

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2017 13:54
BÜYÜKŞEHİR’DEN MİLLİ TARIMA  DESTEK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Tarım Projesi toplantısında yaptığı konuşmanın ardından harekete geçerek Milli Tarıma destek kararı almıştı.

Daha önce Kahramanmaraş Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kompost gübre üretimi için çalışmalara başlama kararı alınmıştı.

Bu konu da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Pişkin ve Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Ufuk Habib Gözler ile bir toplantı yapılarak yol haritası belirlenmişti.

Bu kapsamda alınan karar gereği Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Pişkin, KSÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Doç. Dr. Mehmet Sütyemez, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Milli Tarıma destek konusunda neler yapılabilir konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilere yapılan desteğin devam etmesine ve çiftçilerin gelirlerinin artırılarak sosyal refahının yükseltilmesine yönelik desteği devam edeceği belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada ceviz çeşidi üretimi ile adından sıkça söz ettiren KSÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez iki ceviz çeşidine Diriliş ve 15 Temmuz isimlerini verdiğini ifade ederek tablolarını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a hediye etti.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.